In Blog, Inspiratie, Tips

Online video advertising wordt steeds populairder. Denk hierbij aan pre-rolls voor YouTube videos en video advertenties op Facebook, LinkedIn en Instagram. Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen en terecht, als je het mij vraagt! Online adverteren met video heeft vele voordelen ten opzichte van het inzetten van commercials op tv maar wat zijn die voordelen?

Het is goedkoper

Bij het inzetten van een commercial op televisie moet je denken aan op zijn minst tienduizenden, maar meestal honderdduizenden of miljoenen euro’s. Deze kosten zijn niet alleen voor het produceren van de video maar zitten vooral in het inkopen van de zendtijd. Een online video kan daarentegen al vanaf een paar duizend euro vertoond worden.

Het is doelgerichter

Online advertising maakt het mogelijk om je advertenties bij precies de goede doelgroep onder de aandacht te brengen. Denk aan geslacht, leeftijd, locatie maar ook interesse. Dit is een voordeel voor jou, maar ook voor de kijker. De kijker ziet het liefste alleen relevante  reclameboodschappen en ervaart deze niet eens als storend. Bij adverteren op tv zijn je mogelijkheden om te targeten beperkter, waardoor waarschijnlijk een groot deel van de mensen die je bereikt niet relevant voor je is.

Het is beter meetbaar

Je kunt exact en op elk moment zien hoeveel mensen er naar jouw video hebben gekeken en hoe lang.
TIP: Doordat je op een specifieke doelgroep kunt targeten kun je zelfs je video’s hierop aanpassen. Zo kun je ervoor zorgen dat mannen een andere video te zien krijgen dan vrouwen. Of dat mensen die je bedrijf al kennen een andere video zien dan mensen wiens aandacht je nog moet trekken.

Het is flexibeler

De resultaten van je onlinecampagne worden live bijgehouden waardoor je tussentijds kunt bijsturen. Blijkt bijvoorbeeld voor jouw merk dat adverteren op Facebook beter werkt dan de inzet van YouTube pre-rolls dan kun je je budget gewoon verschuiven. Je kunt je budget op ieder moment aanpassen of zelfs stopzetten als dat nodig blijkt te zijn. Ten opzichte van een tv commercial is dit een groot voordeel aangezien je voor je tv commercial vooraf uitzendtijd inkoopt en daar vervolgens aan vast zit.

Is het kiezen voor een tv commercial dan altijd een slecht idee? Zeker niet! Adverteren op tv heeft ook vele voordelen, meer hierover binnenkort in een nieuwe blog.

Ben je benieuwd hoe je voor jouw bedrijf of merk het beste video in kan zetten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.