In 5 vragen aan, Blog

11-56439-12022015-team-portraits-285-categoryIn onze ‘5 vragen aan’ blog stellen we onze opdrachtgevers 5 vragen over de productie die wij voor hen geproduceerd hebben. Dit keer het woord aan Dominique Janssen van TopVintage. Dominique is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van deze booming online retro boutique, waarvoor we inmiddels al een voorjaars- én najaarscommercial hebben geproduceerd!

In het voorjaar van 2015 heeft Veldkamp Produkties een Duitse voorjaarscommercial voor TopVintage geproduceerd, wat waren de resultaten van deze commercial?

Tijdens de uitzendmomenten van de commercial op de Duitse televisie waren duidelijke pieken te zien in het aantal Duitse websitebezoekers. Naast een stijgend aantal bezoekers is sinds de uitzendperiode ook het aantal Duitse bestellingen opgelopen. Na het inzetten van de commercial is er voor ons een duidelijke groei waargenomen in Duitsland.

Waarom is er specifiek gekozen voor twee Duitse commercials?

In 2015 was het vergroten van de markt in Duitsland een belangrijk marketingthema van TopVintage. Duitsland is een grote markt en heeft daarnaast ook een echte ‘vintage scene’. Zo is de rockabilly look erg populair in Duitsland; een stijl die wij ook aanbieden op onze website. Bovendien is Duitsland voorloper in de postordermarkt en daarom voor ons erg interessant. De Duitse markt had door de voorjaarscommercial een goede boost gekregen en dat wilden we graag doortrekken bij de najaarscollectie. Op die manier hoopten we met een tweede commercial de Duitse groei in 2015 te optimaliseren.

Hoe hebben jullie het productieproces van de commercials ervaren?

We hebben het proces als erg prettig ervaren. Er was een duidelijke planning, alles werd goed doorgesproken en iedereen was op de hoogte van hoe, wat en waar. De draaidagen waren efficiënt opgezet en met z’n allen hebben we flink doorgewerkt en mooie beelden gemaakt. Bovendien hing er een leuke positieve sfeer tijdens de opnames, wat wij als TopVintage heel belangrijk vinden! Om FUN beelden te creëren moet er ook FUN zijn op de set!

Wat vond je het leukste moment tijdens het productieproces?

Het hele proces was leuk! Het brainstormen samen, het concreet worden van het draaiboek, daardoor krijg je gewoon zin in de draaidagen! Op de draaidag is het ontzettend spannend en leuk om mee te kijken hoe de scenes op beeld eruit zien, dit kan heel verrassend zijn! Wanneer we op kantoor bij jullie de eerste montage komen bekijken is dat natuurlijk ook wel heel spannend en speciaal.

Hoe werden de commercials ingezet?

Op nationale Duitse tv zenders, social media, onze youtube pagina en daarnaast is de najaarscommercial ook verwerkt in onze website. De voorjaarscommercial is tevens ingezet als pre-roll op YouTube. Naast de commercial zijn er ook nog korte webvideo’s gemaakt van iedere individuele ‘look’. Deze worden vertoond op onze website bij de desbetreffende kleding.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.