In Behind the scenes, Blog

Deze week is de lente officieel van start gegaan. De blaadjes komen weer aan de bomen en de lammetjes zijn weer volop te zien in de weilanden. Dit maakte het extra leuk om aan de slag te gaan met twee leuke televisie tag-ons voor beddenfabrikant Swiss Sense! Deze tag-ons stonden volledig in het teken van de lente. Voor onze stagiaires Kate en Shirley was dit de eerste keer dat zij in de studio op de set meehielpen aan een nationale commercial. Benieuwd hoe zij dit ervaren hebben? Lees dan snel verder!

Figuratie en props

Super leuk om als stagiaire opnames mee te maken in een echte decorstudio. Voor ons beide was dit zelfs de eerste keer dat we aan een studioshoot mochten meewerken! Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een studioshoot?

Swiss Sense DraaidagTerwijl producer Elaine het project leidde werd onze hulp o.a. ingeschakeld voor het regelen van de figuratie. Zoals gebruikelijk raadpleegden we ons figuratiebestand en plaatsten we een oproep op filmcastings.nl en social media. We kregen direct al ontzettend veel aanmeldingen. Wat een uitdaging! Hoe moeten wij uit al deze aanmeldingen een selectie maken? Gelukkig konden we daarbij de hulp inschakelen van regisseur Edwin, hij wist precies naar wie hij op zoek was en samen met de klant was de selectie snel gemaakt.

Wat ook erg leuk was om te doen, en zeker zo belangrijk, was het regelen van props. Vanuit Swiss Sense werd een soort stijlbeeld aangeleverd, waarna wij van onze styliste de opdracht kregen om de juiste voorwerpen en attributen bij te zoeken. Na een hele speurtocht op internet en in de stad – wie kan er nou zeggen dat hij/zij onder werktijd mag gaan shoppen – is het uiteindelijk gelukt om de perfecte props te verzamelen. Met boodschappentassen vol waren we helemaal ready voor de draaidagen!

De draaidagen

De draaidagen vonden plaats in een decorstudio, waarin een slaapkamer werd ‘nagebouwd’. In deze studio (met een enorm magazijn met allemaal leuke hebbedingetjes) werden we met open armen ontvangen. Eenmaal daar konden we gelijk aan de slag. Samen met studio-eigenaar Frans, het Swiss Sense team, styliste Tina en lichtman Roel ging de Veldkamp crew aan de slag om een gave slaapkamer te bouwen (en wat waren de slaapkamers mooi!).

Swiss SEnse DecorstudioDe grootste bezigheid op de draaidagen was dan ook het opbouwen en aankleden van de set en het gereedmaken van de props, want het is natuurlijk heel belangrijk dat de slaapkamers en de bedden er perfect uitzien! Zo assisteerden we waar nodig, hebben we allebei een kast in elkaar gezet (girlpower haha!) en waren we verantwoordelijk voor het begeleiden van figuranten.

Toen de set eenmaal opgebouwd was stonden de tag-ons er in een mum van tijd op! De set zag er goed uit, de figuranten hadden er zin in en de crew was volledig op elkaar ingespeeld. Al snel werd er geroepen: “It’s a WRAP” en stonden de tag-ons er op!

Voor ons was het een super toffe en leerzame productie om mee te maken. We waren met een groot team, waarin iedereen zijn of haar steentje bij droeg aan de productie. Leuk om te zien en te ervaren dat er zoveel enthousiaste en gespecialiseerde mensen nodig zijn voor een relatief korte commercial. Het uiteindelijke resultaat is er dan ook naar; twee warme en tegelijkertijd frisse voorjaar tag-ons waar we de lente mee inluiden. Bekijk hieronder een van de tag-ons die momenteel worden vertoond op nationale televisie.

Groetjes,

Shirley en Kate

Meer informatie op: www.swisssense.nl

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.