In VP Nieuws

TUe festivalIedereen die in het weekend van 22 t/m 24 april aanwezig was bij het Dream & Dare Festival kan je vertellen hoe gaaf dit weekend was. Gelukkig was onze crew ook aanwezig en produceerden we voor de TU/e een aftermovie van het festival. In deze blog genieten we nog even na van het fijne festival!

De Technische Universiteit Eindhoven bestaat dit jaar 60 jaar en dat is groots gevierd. De campus van de TUe werd geheel getransformeerd tot een gezellig en levendig festivalterrein waar jong en oud, student en medewerker, Eindhovenaar en niet-Eindhovenaar elkaar konden ontmoeten. Alle factoren om een festival een succes te maken waren aanwezig. Technologie, innovatie, muziek, kunst en een heerlijke food line-up waren de aandachtstrekkers van dit evenement.

Ondanks de fikse buien die voorspeld waren kon er dat weekend vooral genoten worden van een heerlijke voorjaarszon. Hierdoor zat de sfeer er meteen goed in! Op vrijdag werd het festival geopend met het abseilen vanaf het Vertigo gebouw, maar liefst 60 meter hoog! Hier was onze crew uiteraard ook bij aanwezig. Vanaf de grond maar ook vanaf het Vertigo gebouw maakten we opnames van de eerste abseilers.

Bestand_001 (1)TUe festival 2

Na het abseilen was het festival officieel geopend en wist onze crew niet waar ze moesten beginnen. Vervelen kon je niet want er was genoeg te zien en te doen! Natuurlijk, als technische universiteit, was innovatie een belangrijk aandachtspunt. Daarom konden de bezoekers genieten van een heerlijke cocktail die gebracht werd door een drone! Een heus drone cafe werd (tijdelijk) geopend op het TU/e terrein. De drones vlogen af en aan om bestellingen op te nemen en te bezorgen. Het café was erg dankbaar om te filmen want iedereen was enthousiast en verrast als ze de cocktail overhandigd kregen door de drone. Het is dan ook een hele prestatie want dit was ‘s werelds eerste drone café, en wij waren erbij!

Op zaterdag speelde het festival in op de jongeren met gave optredens van bijvoorbeeld Nielson, Chef’Special, Jett Rebel en Liptease. Met een enthousiast en ‘ready to party’ publiek werd het een top feest! Vooral de eindshow van Chef’Special was een groot spektakel, waarbij onze camera man op het podium belandden en erg gave shots kon maken van het publiek en de show.

TUe festival 3TUe festival 5

Op zondag stond het festival voornamelijk in het teken van de volgende generatie: kinderen. Met een spectaculaire Science show, gehost door Tim Hofman en Valerio Zeno (bekend van Proefkonijnen), werden de kids geïntroduceerd met de wetenschap. Er was een speurtocht uitgezet over de campus waarbij zij allerlei leuke proefjes en opdrachten konden doen.

Als klap op de vuurpijl werd tijdens dit goed bezochte en zonnige festival ook nog eens een wereldrecord behaald. Een groot team van TU/e studenten, bouwden een 27 meter lange brug over de rivier de Dommel. Hiervoor werden maar liefst 7000 bierkratten gebruikt! Gezien het weer en de windvlagen die soms opzetten was dit een groot spektakel dat goed gevierd werd!

Wij willen TU/e nogmaals feliciteren met het 60 jarige jubileum en een geslaagd festival! Wil je ook nagenieten van het festival? Bekijk dan de aftermovie van het Dream & Dare Festival!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.