In Tips

Als je op onze website komt zie je direct onze visie: “het bedenken en maken van indrukwekkende en doeltreffende videoproducties”. Dit is niet alleen ons streven, dit is een belofte aan onze  opdrachtgevers. Nou hoor ik je gelijk denken; Hoe kunnen ze dat nou beloven? Is dit meetbaar? Het antwoord daarop is simpel: Ja het is meetbaar.

Iedere videoproductie beginnen wij met de vraag: Wie is de doelgroep? Wat is het doel van de video? En hoe wordt de video ingezet? Het maakt niet uit om wat voor productie het gaat. Deze basisvragen moeten duidelijk zijn voordat we een video gaan maken. Om te bepalen of een video indrukwekkend en doeltreffend is gaat het namelijk niet om wat wij als maker vinden of wat onze opdrachtgever voor ogen heeft, het gaat om de doelgroep.

Doeltreffende videoproducties

Voor onze  opdrachtgever TU/e hebben we onlangs een aftermovie gemaakt van het Dream & Dare Festival. Het doel van deze video was, een leuke terugblik op het festival voor de bezoekers  maar ook internationaal meer bekendheid  genereren. Daarom heeft de TU/e de video, als onderdeel van  een marketingcampagne, getarget op Facebook onder hun doelgroep (18-24 jaar) in de zeven targetlanden van de TU/e. Benieuwd naar het resultaat?

facebook statistieken

De statistieken liegen er niet om. Door de campagne heeft de facebookpost ruim 350.000(!) mensen internationaal bereikt! Nou wil dat niet meteen zeggen dat iedereen de post daadwerkelijk leest of de video bekijkt. Hiervoor kijken we in dit geval naar het aantal reacties op de video. De video is namelijk al ruim 50.000 keer geliked! en dat is niet het enige…

Facebook statistieken 1

Sinds de plaatsing van de facebook post heeft de TU/e binnen 8 dagen ruim 1500 Facebook page likes erbij gekregen! Wat betekent dat deze mensen de TU/e in ieder geval  voortaan gaan volgen en op de hoogte willen blijven.

De aftermovie voor de TU/e heeft zijn doel dan ook ruimschoots behaald en wij zijn trots op dit resultaat. Of de video indrukwekkend is? Daar laten we je zelf over oordelen!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.