In Blog, VP Nieuws

De zomervakantie is voorbij en met de komst van vier nieuwe enthousiaste stagiair(e)s is ons team weer compleet. Het komende halfjaar zal onze crew ondersteund worden door Viviana en Steef op de productie afdeling, Linsey is onze nieuwe office assistente en Bren helpt onze crew op de draaidagen en in de montage. De komende tijd zullen ook jullie veel van ze zien en horen en dus stellen ze zich graag even voor. Onze productie stagiaire Viviana bijt het spits af.

Even voorstellen

Na een lange zomervakantie is het nu toch echt zover: mijn stage bij Veldkamp Produkties is begonnen!

Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Viviana Linders, 19 jaar en ik studeer International Media and Entertainment Management (IMEM) op de NHTV in Breda. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding en dat betekent dat ik stage mag gaan lopen! Na 2 jaar lang met mijn neus in de boeken te hebben gezeten, is het nu tijd voor een kijkje in de echte wereld. De komende vijf maanden kom ik het team van Veldkamp Produkties versterken als productie assistente.

Specialiseren

IMG_2349De opleiding die ik volg is erg breed. Zo leren we bijvoorbeeld niet alleen hoe je een film maakt, maar krijgen we ook les in marketing en hoe we dit in de praktijk kunnen toepassen. Het is fijn dat we zo breed opgeleid worden, omdat ik mezelf daardoor goed kan oriënteren, maar dat maakt het juist ook erg lastig om keuzes te maken. Zo blijft de gedachte; “Welke specialisatie (content, productie of marketing) ga ik kiezen?” continu door mijn hoofd schieten. Ik dacht dat ik al een antwoord had op deze vraag, aangezien ik tijdens mijn studie het liefst bezig ben met het bedenken van concepten. Echter denk ik daar na een studiereis toch anders over.

Afgelopen schooljaar ben ik met school voor een studiereis afgereisd naar Arizona, USA. Ik heb daar een televisie en productie workshop gevolgd. Tijdens deze workshop leerde ik hoe de pre-productie van een televisieshow eraan toe gaat. Dit vond ik direct super interessant omdat ik van nature altijd alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. Daardoor ben ik na de studiereis op zoek gegaan naar een productiebedrijf, waarbij ik meer kan leren over het productieproces. Zo ben ik bij Veldkamp Produkties terecht gekomen en ik ben ervan overtuigd dat ik hier op de juiste plek zit om mezelf verder te ontwikkelen.

De eerste weken

Inmiddels loop ik alweer enkele weken stage en ik heb nu al ontzettend veel geleerd. Geen dag is hetzelfde omdat er veel opdrachten tegelijk lopen en dat maakt het werk erg leuk. Ik kijk er naar uit om tijdens mijn stage mee te gaan op de draaidagen, om zo nog veel van de verschillende producties te leren. Hopelijk heb ik na deze stage een goed beeld van het productieproces en kom ik erachter wat mij het beste ligt, zodat ik de beste afweging kan maken voor mijn specialisatie.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.