In Blog, VP Nieuws

Zo! Mijn eerste weken als productie stagiaire zijn voorbij gevlogen. Het werk is afwisselend en daardoor is geen dag hetzelfde, daar hou ik van!

Als 20 jarige IMEM studente aan de NHTV in Breda, ben ik ontzettend blij met een stageplek bij Veldkamp Produkties. In de eerste twee jaar van mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik het maken van videoproducties ontzettend leuk vind en tijdens deze stage kan ik mezelf verder ontwikkelen. Als productie stagiaire zie ik veel verschillende kanten van het productieproces waardoor ik er achter kan komen wat ik nou echt gaaf vind om te doen.

Mijn eerste stageweek

In mijn eerste stageweek was het meteen raak. Op maandag kwam ik nog een beetje onwennig binnen maar op woensdag mocht ik al alleen in de bedrijfsbus naar Veldhoven om camera apparatuur op te halen voor een draaidag. Het was even zoeken maar na een goed uur was het dan toch gelukt en had ik alles klaar staan voor de draaidag van de volgende dag. Dit werd direct ook mijn eerste echte draaidag. Ik had er veel zin in maar ik was vooral ook erg benieuwd hoe mijn eerste draaidag (in mijn eerste stageweek!) zou verlopen. Uiteraard heb ik op school wel enkele draaidagen meegemaakt maar dan sta je met een aantal (knullige) studentjes achter een camera voor weer een nieuwe schoolopdracht. Terwijl ik dit keer met een regisseur en cameraman op een echte set aan het draaien was voor een echte videoproductie, dat is toch wel net even iets anders!

Bestand_000 (2)

Mijn eerste draaidag

De draaidag was echt ontzettend leuk en interessant. Ik was stiekem best trots op mezelf zodra ik vaktermen herkende die ik tijdens mijn studie geleerd heb. Zo komt het studeren toch nog van pas 😉 Toch wist ik lang niet alles en leek de communicatie tussen de regisseur en cameraman soms net Chinees.

Nadat we op de draaidag eerst de hele middag in Almere hadden gefilmd konden we begin van de avond door naar Alphen aan de Rijn. Na de opnames in Alphen aan de Rijn reden we snel terug naar kantoor waarna ik rond 23.00 uur in de trein stapte naar huis. Een lange dag maar op die ene dag heb ik zoveel geleerd en echt genoten van het werk!

Ik kijk iedere keer weer uit naar een nieuwe draaidag en komende week staan er weer een aantal op de planning. Ik heb er zin in!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.