In Blog, VP Nieuws

Ongeveer anderhalve maand geleden begon er een nieuwe lichting stagiaires bij ons. Ze vertellen je graag hoe hun stage ze bevalt. Na David is dit keer het woord is dit keer aan stagiair creatie Niels Dommisse.

Mijn naam is Niels Dommisse, ik ben 18 jaar en ik studeer momenteel aan het Sint Lucas in Eindhoven. Ik zit nu in het derde jaar en volg daar een cameratechnische opleiding. Naast mijn school en stage film ik zelf ook veel; daarom ben ik technisch op de hoogte van de zaken die bij videoproductie komen kijken. Zo is het bij Veldkamp Produkties erg fijn dat ik tijdens een draaidag snel iets kan oppakken of feedback kan geven.

Van de vele stageplaatsen heb ik voor Veldkamp Produkties gekozen omdat ik mijn kennis graag uitbreid en omdat ik wil leren en werken bij een groter bedrijf. Meestal werk ik alleen samen met zzp’ers.

Stage

Mijn eerste stagedag was meteen een draaidag, waarop we vroeg in de ochtend naar Spijk moesten, waar de Rijn Nederland binnenkomt. Lin Hou Oei, cameraman en mijn stagebegeleider bij Veldkamp Produkties, heeft mij veel tips gegeven en legde me uit hoe we het beste samen konden werken. Zo heb ik op de opnamelocatie de MiniJib opgebouwd en klaargemaakt en wisselde ik de lenzen wanneer dat nodig was.

Later in mijn stage kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Zo moest ik bijvoorbeeld montages maken en aanleveren en foto’s maken voor op de website. Ik kreeg ook steeds meer uitleg, bijvoorbeeld over het gebruik van licht: hoe je de perfecte lichtsetting zoekt en die ook opbouwt.

Een eigen opdracht

Daarnaast werd ik gevraagd om stockbeelden te draaien van monumenten in Nuenen. Dat was natuurlijk hartstikke leuk en dat was ook mijn eerste zelfstandige opdracht. Ik ging samen met David op pad om de mooiste shots te maken en ben erg blij met het de beelden die ik gedraaid heb. De beelden bevielen ook Lin Hou goed en daarom mocht ik afgelopen week opnieuw op pad met David om dit keer op Tilburg University te filmen.

Hoewel ik nu dus al kennisgemaakt heb met licht, hoop ik hier nog uitgebreide uitleg over te krijgen, bijvoorbeeld wat licht doet met je beeld en wat voor invloed het heeft op je onderwerp. Ik wil er ook achter komen hoe je met licht de sfeer en situatie kunt veranderen. Verder wil ik graag oefenen met het maken van een hyperlapse, omdat deze techniek veel geduld en precisie vereist.

Mijn stage als stagiair creatief verloopt erg goed en ik hoop nog veel te leren!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.