In Blog, Inspiratie

Begin deze maand werd onze videocampagne voor Lonville Luxury Watches gelanceerd op de prestigieuze horlogebeurs Salon QP in de Saatchi Gallery in Londen. Maar liefst een half jaar hebben we gewerkt aan de diverse video’s voor dit exclusieve horlogemerk, wat na 50 jaar weer nieuw leven werd ingeblazen.

Onderstaand een toelichting op de aanpak van de campagne ‘Breaking 50 years of silence: What’s your Lonville Moment?’

Toen ik eind april door mijn zwager werd uitgenodigd voor een rondleiding door de oorspronkelijke fabriek van Aston Martin in Newport Pagnell én een presentatie van exclusieve horloges, twijfelde ik geen moment. De horloges, ach… maar de fabriek: wow. Hier worden dagelijks Aston Martins uit de hele wereld naartoe gehaald die volledig worden gerestaureerd, tot ze weer als nieuw zijn. En het was indrukwekkend. Natuurlijk werden er splinternieuwe exemplaren gepresenteerd, zoals de DB11; maar ook de klassiekers waren zelfs beter dan ‘als nieuw’.

Natuurlijk zag ik ook de horloges. Mooi. Maar ik werd pas echt getriggerd toen ik sprak met Joost, de initiatiefnemer van de nieuwe Lonville Collectie, en zijn verhaal over het oude merk dat hij met deze nieuwe collectie nieuw leven inblaast. Het verhaal was te mooi om niet aan te pakken met een indrukwekkende en doeltreffende videocampagne. Gelukkig was hij daarin geïnteresseerd.

Tijdens een presentatie bij ons op kantoor stelden we de videocampagne voor aan Joost en zijn marketingmanager Matt: een campagne die de salesfunnel volledig ondersteunt in de fases bewustzijn (awareness), kennis (knowledge), selectie (selection) en ambassadeurschap (advocacy).

De salesfunnel

De vele voorbeelden en referenties overtuigden hen van ons voorstel. Tijdens een intensieve samenwerking kwamen de scripts van de beoogde video’s tot stand en werden de opnamen in Zwitserland tot in detail voorbereid. Eind juni reisden we af naar Lugano, waar in vijf lange dagen de opnamen plaatsvonden.

Na de opnamen volgde uiteraard de selectie van de beelden, de muziek, de montage, colourgrading en audionabewerking. Tijdens een offline presentatie aan Joost, hier op kantoor, werden de films nog wat aangescherpt op details en nuances. Eindelijk, begin november, werden ze gelanceerd.

Onderstaand de video’s in de volgorde van de salesfunnel:

Awareness-fase (bewustzijn)

In deze fase introduceren we het merk, teasend, als de trailer van een nieuwe film. Deze fase heeft als doelstelling om bij potentiële klanten nieuwsgierigheid op te wekken. Dat doen wij met deze korte video over de Lonville G24 met een Aston Martin DB11 in de hoofdrol, uiteraard met een prachtig Zwitsers decor.

Maar ook de wat klassiekere lijn van Lonville, de Virage, diende te worden geïntroduceerd. De lijn die gebaseerd is op de Lonville horloges van weleer. De lijn die Lonville nieuw leven inblaast en 50 jaar stilte doorbreekt, maar die ook direct de nieuwe identiteit van Lonville introduceert: What’s your Lonville moment?

Knowledge-fase (Kennis delen)

De kijkers zijn zich nu bewust van het bestaan van Lonville. Ze zijn nieuwsgierig geworden en willen meer weten over de horloges. Pas in deze fase gaan we meer gedetailleerde informatie geven, omdat we weten dat degenen die deze video bekijken bovenmatig geïnteresseerd zijn. Daarom mag de video ook wat langer duren en is deze meer bedoeld om te informeren dan om te entertainen. Natuurlijk wordt hierbij wel de look en feel van de awarenessvideo’s aangehouden.

Selectie-fase (Selection)

​De kijkers zijn overtuigd van de look en feel en de kwaliteit van Lonville, maar welk horloge past nu het beste bij hen? ​Om de kijkers te helpen kiezen, produceerden we productvideo’s van de diverse Lonville modellen, uiteraard ook weer met de look en feel van de campagne als geheel. Onderstaand een voorbeeld:

Ambassadeurschap-fase (Advocacy) ​

​Bovenstaande video’s zijn zó geproduceerd dat ze ook in de ‘advocacy-fase’ van de customer lifecycle loop ingezet kunnen worden. Stakeholders, klanten, fans en geïnteresseerden posten deze video’s als ambassadeurs van het merk en interesseren zo nieuwe, toekomstige klanten voor Lonville.

Ben jij geïnteresseerd in een van de horloges, neem dan eens een kijkje op www.lonville.com. Maar wacht niet te lang; de horloges worden slechts in oplagen van 18 (Virage) en 24 (G24) handgemaakt.

Ben je geïnteresseerd in een ​videocampagne voor jouw product of dienst? Neem dan gerust contact met mij op. We helpen je graag!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.