In Blog

De decembermaand komt er alweer aan en dat betekend dat ook de eerste lichting stagiairs al vergevorderd zijn in hun stage bij ons. De afgelopen maanden heb je kennis kunnen maken met David, Niels en Lorance, maar we hebben je nog niet voorgesteld aan Tom. Hij is één van onze twee productie stagaires. Hoog tijd dus dat hij vertelt wie hij is.

Mijn naam is Tom den Ronden, ik ben 23 jaar en ik studeer Communicatie IEMES. IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment studies, maar in simpele termen is het communicatie voor de creatieve industrie. Hier zit ik in mijn derde jaar en ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij Veldkamp Produkties, mede vanwege mijn passie voor plannen en mijn voorliefde voor de wereld van videoproductie.

Communicatie is natuurlijk een enorm breed begrip en daarom is het op mijn opleiding belangrijk dat je vanaf het tweede jaar goed gaat kijken naar waar je kwaliteiten liggen en wat je leuk vindt. Zo kwam ik terecht bij de vakken TV en Film en laat dat nou precies een opstapje zijn naar de werkzaamheden voor Veldkamp Produkties.

Bij Veldkamp ben ik productieassistent, wat betekent dat ik mij ontferm over de voorbereiding en planning van opdrachten. Ook mag ik vaak mee tijdens de uitvoering van deze opdrachten, zodat ik ook tijdens de draaidagen veel leer over het vak.

Wat mijns inziens zo speciaal is aan stage lopen bij Veldkamp is dat je enorm breed wordt opgeleid; het is niet zo dat je maar één specifieke taak toebedeeld krijgt gedurende de gehele stageperiode. Er heerst een open werksfeer met een relatief laag aantal collega’s. Daarom is het heel makkelijk om van ieder aspect van de organisatie de basics te leren, mits je hier zelf tijd in wilt steken. Zodoende heb ik al veel geleerd over productie, maar ook over motion design, regie en camerawerk.

Tijdens deze stage ontwikkel je jezelf enorm en dat heb ik gemerkt. Ik ben van stille hulp naar proactieve werknemer gegaan en aangezien ik pas in week 13 zit, probeer ik gedurende de komende weken nog zo veel mogelijk te leren. Je merkt ook pas hoeveel ontwikkelingen je doormaakt wanneer je alles netjes bijhoudt en het overzicht behoudt. Laat dat nou net mijn specialiteit zijn, waardoor ik mijn schoolopdracht niet uit het oog verlies, maar vooral ook een gewaardeerde en nuttige werknemer kan zijn voor Veldkamp Produkties. Ik heb de ideale stage gekozen en ik hoop dat Veldkamp er net zo over denkt.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Header Tips voor video content creators