In Blog, Throwback Thursday

Throwback Thursday (#TBT) is onze blogpostserie waarbij we regelmatig op donderdag een foto uit ons 22 jaar oude archief posten en terugblikken op ons verleden. Bij de foto vind je natuurlijk een korte omschrijving van de context en delen we een van onze vele verhalen. Deze week: 8 met ballen

Bovenstaand een foto uit april 1999 tijdens de opnamen van een aflevering van ‘8 met Ballen!’. Destijds was dit iedere zondagavond te zien op TV8 Brabant (1996 – 1999), de eerste commerciële regionale omroep van Nederland, die later fuseerde met Omroep Brabant. Op de foto zie je presentatrice Barbara van Steijn (3e van rechts). Op de achtergrond zie je in de andere boot cameraman Jeroen Veldkamp (R) en geluidsman Marc Ebben (L). 8 met Ballen! was een televisieserie die is bedacht door Jeroen Veldkamp op verzoek van Johan van Uffelen (destijds directeur van TV8 Brabant). Het idee was om met publiekstrekker en model Barbara van Steijn, die tot die tijd de zeer goed bekeken dagelijkse horoscoop presenteerde op TV8, een nieuw programma te maken.

Barbara kreeg in elke aflevering van de cameraman een envelop met een opdracht die zij moest uitvoeren. Het was het eerste format op de Nederlandse televisie waarbij de cameraman actief een rol speelde en dus ook te zien en te horen was (gefilmd met de eerste Sony Mini-DV camera). Later is deze vorm van filmen nog zeer succesvol ingezet voor het programma ‘De Wandeling’ met cameraman Leon en presentator René Bastiaanse. In totaal heeft Veldkamp Produkties zo’n 70 afleveringen van ‘8 met Ballen!’ gemaakt. Later is het format nog iets aangepast en werden kijkers gevraagd om zich op te geven voor een uitdaging. Inmiddels was het programma toen meegegaan naar Omroep Brabant vanwege de fusie.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Pascal Roozen
    Beantwoorden

    Zoek de uitzending waarin ik meedoe. Ik mocht toen glazenwassen bij de TU in Eindhoven en vervolgens abseilend naar beneden!

  • Pascal Roozen
    Beantwoorden

    Zijn deze afleveringen nog te verkrijgen??

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Regisseur Edwin en cameraman Lin Hou in het giraffenverblijf van de Beekse Bergen