In Blog, Throwback Thursday

Regelmatig blikken we met beeldmateriaal terug op ons 22 jaar oude archief in onze Throwback Thursday’s. Deze week: Inwear/Matinique.

De eerste video’s met de nieuwste collecties van Inwear/Matinique die regisseur Bas Peters en ik in het najaar van 1995 en het voorjaar van 1996 hebben gemaakt, waren succesvol en dus mochten we voor de derde editie in 1997 uitpakken. Dat deden we. Ik werkte in het weekend nog in De DansSalon in Eindhoven als ober en regelde zo de opnamelocatie. De opdrachtgever had een groep modellen gecast. Ik huurde een – voor die tijd – dikke BetacamSP-camera met diverse lenzen bij JNV in ‘s-Hertogenbosch en bij Egripment (ja, toen al… 😉 ) haalde ik een halfronde track, een dolly én een maxi-jib.

Jeroen Veldkamp op een dolly tijdens de opnames van Inwear / Matinique

De opnames

Ik weet nog dat ik alles in mijn Volkswagen Golf kreeg, weliswaar met de bestuurdersstoel in de voorste stand en mijn neus tegen het raam. Mijn vader had ik gevraagd als dolly-operator en ik weet nog dat hij de avond vóór de opnamen zei: “Jeroen, noem me morgen maar gewoon Theo en niet ‘pap’ of ‘pa’; ik hoor morgen gewoon bij je team”. Wat een schat. Zoals in het begin bij elke draaidag het geval was, liepen we uit – fors uit, perfectionisten die we waren en misschien nog wel zijn, alleen kunnen we door onze ervaring inmiddels beter plannen. Zie me gaan op de foto, op de dolly en de track van Egripment, voortgetrokken door mijn vader. Heen en weer en nóg een keer…

Mag ik even terug in de tijd?

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tafelvoetbal met het teamStill uit de video van Sioux