In Blog

Even lekker een avondje ‘binge-watchen’ of ‘Netflixen’, wie doet het niet? Tijdens de lunch gaat het bij ons regelmatig over welke series je toch echt gezien móet hebben. Handig, want het aanbod of Netflix en andere platforms is tegenwoordig zo groot dat je meer tijd kwijt bent met het zoeken van een goede serie, dan het kijken ervan! Hier onze persoonlijke favorieten:

Sons of Anarchy

Marianne: Spannend! Zou bijna mijn motorrijbewijs gaan halen… Stoere mannen, harde wereld en veel geweld, maar op de een of andere manier krijg je toch een goed gevoel bij deze “foute mannen”. Trailer

The Bridge

Still uit The Bridge

Jeroen: Ongepolijste puurheid. Met name de cast. Mensen zoals jij en ik, of types die je daadwerkelijk tegen zou kunnen komen in de functie die ze hebben. Geen rolmodellen, macho’s, over gestileerde hoofdpersonen, te witte tanden, te strakke huid en te dure huizen, auto’s of boten. Oké dan; de Porsche 911S uit 1977 van Saga, de hoofdrolspeelster, valt een klein beetje uit deze toon, maar het model en de kleur maken dat dan weer ruimschoots goed. Één seizoen The Bridge en je trekt geen enkele Amerikaanse politieserie meer. Als plastic t.o.v. het beste hout. Trailer

Narcos

Kate: Leuke serie om met je partner samen te kijken. Gaaf verhaal over de drugsoorlog in Colombia onder leiding van drugsbaas pablo escobar. Bizar dat deze serie (deels) waargebeurd is! Trailer

13 Reasons Why

Maaike: Hij is niet super nieuw meer, maar deze serie is me wel het meest bijgebleven de afgelopen tijd. De verhaallijn is altijd actueel, doorbreekt taboes, en wordt op een bijzondere wijze in beeld gebracht. Wat mij betreft een must see voor iedereen! En na het kijken zet het je hoe dan ook aan het denken. Trailer

Still uit Altered Carbon

Hans: Een science fiction serie die zich afspeelt in het jaar 2384. Het bewustzijn van mensen is gedigitaliseerd (alles staat op een kleine harde schijf) en daardoor kunnen mensen (vooral de rijken) van het ene lichaam in een nieuw lichaam stappen en zo eeuwig leven. De cinematografie is briljant en de sfeer evenaart bijna Blade Runner. De choreografie van de actie-scènes is top-notch, het verhaal blijft boeiend en karakters zijn heel gaaf neergezet! Trailer

House Of Cards

Still uit House of Cards

Rick: In het begin is de serie even wennen, zeker als Kevin Spacey voor het eerst recht in de camera kijkt en de kijker “direct aanspreekt”, maar al snel wordt je helemaal meegesleurd in de bijzondere wereld van de Amerikaanse politiek. Het wordt helemaal interessant als de vrouw van Frank Underwood , ‘Claire’ een grote rol gaat spelen. Dit gecombineerd met decors, die in perfecte symmetrie gefilmd zijn, maakt het ook nog eens een lust voor het oog.  Het laatste seizoen is inmiddels aangekondigd (zonder Kevin Spacey uiteraard). Trailer

Please Like Me

Still uit Please Like Me

Elaine: Australische drama comedy waarin je de stuntelige Josh volgt in zijn weg naar volwassenheid – waarbij hij in aflevering 1 meteen uit de kast komt. In deze serie doen zich continu ongemakkelijke situaties voor en is plaatsvervangende schaamte gegarandeerd! Vrolijke serie waarin ook zware onderwerpen aan bod komen. Hoofdpersoon ‘Josh’ is ontzettend likeable en wordt gespeeld door de australische comedian Josh Thomas, tevens bedenker, schrijver en regisseur van de serie. En prettig: afleveringen van 20 min! Trailer

Black Mirror

Silva: Deze thriller science fiction serie laat zien hoe onze nabije toekomst er, beïnvloedt door de hedendaagse technologie, uit kan zien. Een fascinerende en verrassende serie, maar zeker ook donker en satirisch. Niet voor wanneer je in een feelgood mood bent dus ;). Elke aflevering is een opzichzelfstaand verhaal met een andere cast, het is dus een zogeheten atnhologieserie.

Pieter: De meeste afleveringen zijn uitstekend geschreven. Daarnaast is ook de vormgeving en cinematografie uiterst indrukwekkend! Trailer

Hollands Hoop

Still uit Hollands Hoop

Edwin: Nederlandse dramaserie over illegale wietteelt. Spannende en verrassende verhaallijnen. Sterke karakters en soms bizarre situaties. Na het eerste seizoen kon ik niet wachten op het 2e seizoen dat afgelopen najaar uitgezonden is op NPO2. Nu wachten op seizoen 3 dat in 2018 start! (Deze serie is te zien via NPO gemist). Trailer

Prison Break

Ana: Prison Break vind ik echt super tof omdat Michael zó graag zijn broer uit de gevangenis wil halen, dat hij zichzelf hiervoor eerst in de dezelfde gevangenis laat komen, om vervolgens samen te ontsnappen. Hoe voorbereid hij is, vond ik echt cool! Natuurlijk komen er nog allerlei verhaallijnen bij, die de serie nog leuker maken. Toen ik hoorde dat er een vijfde seizoen kwam, 8 jaar na de laatste aflevering, was ik zo excited! Eenmaal op tv heb ik ze meteen gekeken. Trailer

The Good Doctor

Danielle: De kijker ziet hoe een jonge chirurg met autisme naar de wereld kijkt, maar ook hoe daarop wordt gereageerd door omstanders. Het is een mooi en realistisch verhaal, want ook in de echte wereld worden mensen met beperkingen vaak verkeerd begrepen. (Deze serie is te zien via RTL of Videoland). Trailer

Erwin: Deze serie is een combinatie van Game of Thrones en House of Cards, alleen dan rond het jaar 1715 in de Caribbean. Bijzonder leuke mix van cast en karakters. Daarnaast vertelt de serie een uniek verhaal dat je mee laat voelen met alle karakters. Ook heeft de serie veel leuke plottwisten die je vaak niet aan ziet komen. De serie heeft een perfecte lengte van 4 seizoenen. Het verhaal wordt niet uitgemolken en houdt hierdoor zijn kracht. Trailer

Still uit Black Sails

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

winnaar van de BOV-trofee is Jaap SchuddematOpnames in de werkplaats van van Drunen schoenfabriek