In Blog

Afgelopen zondag werd Ireen Wüst, de grootste Nederlandse Olympiër allertijden (5x goud, 5x zilver en 1 keer brons op 4 Olympische Spelen) groots gehuldigd in haar geboorteplaats Goirle. In opdracht van de Provincie Noord-Brabant en in samenwerking met Artishock Events werden wij gevraagd hieraan bij te dragen met 2 impactvolle videoproducties.

Onverwachte videoproductie

Op woensdag wisten we nog van niets en voorzagen we een rustige werkweek met de lopende projecten en een normaal weekend voor de boeg. Maar één telefoontje van de Provincie Noord-Brabant en een telefonisch overleg met Huibert Wilschut, conceptontwikkelaar Artishock Events, bracht daar verandering in: Of we vóór zondag 2 video’s konden draaien en monteren. Het ging om een 3 minuten durende montage van Ireen Wüst haar grootste sportmomenten van de afgelopen 16 jaar en om een 4 minuten durende video met persoonlijke berichten aan Ireen Wüst. Agenda’s werden direct gereshuffeld, archiefmateriaal doorgespit, goede bekenden van Ireen werden gebeld en gevraagd naar leuke herinneringen en anekdotes, uiteraard met een bijpassende locatie en het meest belangrijk; het opnametijdstip. Er zat natuurlijk veel tijdsdruk op, in een haast onmogelijk tijdschema.

Ireen Wüst kijkt naar de videoproductie die tijdens haar huldiging werd vertoond
Ireen Wüst lacht om de videoproductie die tijdens haar huldiging werd vertoond

Een strak productieschema

Als alles klopt en de neuzen dezelfde kant op staan dan vallen onder druk de puzzelstukjes soms als vanzelf in elkaar. We begrepen direct welke vorm en ’tone of voice’ opdrachtgever Provincie Noord-Brabant en Artishock Events voor ogen hadden. Daarnaast wilde iedereen graag meewerken aan de opnamen. Producer Kate begeleidde de strakke planning van de opnamen en vrijdag ging de crew al op pad! Zaterdag had onze regisseur Edwin binnen no-time een eerste montage van 10 minuten af. Na overleg met Huibert, de conceptontwikkelaar, kreeg Edwin de vrije hand om de video af te monteren tot 4,5 minuut.

Ondertussen was editor Rick aan de slag gegaan met het archiefmateriaal en had hij vrijdagmiddag al 2 versies af van de 3 minuten montage van haar grootste sportmomenten.

Op zaterdag einde dag leverden we de video op met anekdotes van (sport)vrienden en familie, zodat de techniek tijdig met onze definitieve bestanden konden werken. Er mocht natuurlijk niets mis gaan. En… dat gebeurde ook niet. Ireen Wüst en een bomvol Oranjeplein in Goirle genoten zondag van het programma en natuurlijk onze videoproducties. Ireen was zichtbaar geëmotioneerd.

Omroep Brabant TV zond de huldiging live op TV uit en via deze link kun je de huldiging en de reacties van Ireen op onze video’s terug kijken.

Still uit de videoproductie voor Ireen Wüst
Still uit de videoproductie voor Ireen Wüst

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Opnames Sioux, actrice voor de cameraMaaike van Boxtel