In Blog

….en onze antwoorden daarop! We kregen veel leuke reacties op het winnen van de Bronze World Medal, twee weken geleden maar ook vele vragen, met name over de context van de prijs.

Jeroen geeft antwoord op de meest gestelde vragen:

Wie kan er inzenden voor een World Medal Best TV & Film?

Zowel opdrachtgevers als producenten kunnen producties inzenden.

Om wat voor producties gaat het, kan alles ingezonden worden?

New York Festivals World’s Best TV & Film accepteert televisie- en videoproducties in alle mogelijke vormen en lengtes.

Embleem Bronze World Medal

Worden er veel producties ingezonden?

Dit jaar werden er uit 40 landen zo’n 1000 producties ingezonden.

Wie beoordeelt de producties?

Een ‘Grand Jury’ beoordeelt alle producties. Deze ‘Grand Jury’ bestaat uit meer dan 200 toonaangevende professionals uit de televisie- en filmindustrie waaronder regisseurs, producenten, journalisten, schrijvers, acteurs, creative directors, art directors, filmmakers, componisten en programmaleiders uit de hele wereld. . Alle leden zijn actief betrokken bij wat er vandaag wereldwijd wordt gemaakt in de tv- en filmindustrie. De mix van deskundigheid en perspectieven in de Grand Jury is een van de sterke punten van het juryproces om ‘s-werelds beste televisie- en videoproducties te bepalen. De namen van alle juryleden vind je hier.

Waar let de jury met name op?

De jury eert met name de meest uitzonderlijke en innovatieve producties die op alle continenten ter wereld worden gemaakt.

Hoeveel categorieën zijn er? En dus, hoeveel winnaars?

Er zijn heel veel categorieën en dus ook veel winnaars. De categorieën zijn gewijd aan zowel de televisie- als de film- en video-industrie, weerspiegelen de wereldwijde trends van vandaag en zijn gekozen om de volgende generatie verhalenvertellers en talenten aan te moedigen. Categorieën zijn o.a. animatie, komedie, bedrijfscultuur, drama, documentaire, speelfilms, filmtrailers, muziekvideo’s, nieuws, promo’s, realiteit Tv-drama, sport, Tele-novels, corporate video’s, digitale korte video’s, beste uitvoering door een acteur / actrice, speciaal evenement, innovatie, technisch productieteam, CSR, beste scenario, videokunst, beste host en gebruik van technologie.

Waren jullie de enige winnaars uit Nederland?

Nee hoor. www.nu.nl berichte al dat het televisie-programma ‘De Nieuwe Stradivarius’ op het festival in de prijzen is gevallen. Maar ook andere Nederlandse producties vielen in de prijzen. Op deze pagina vind je alle 11 Nederlandse winnaars van de 2018 editie.

Wat betekent het winnen voor jullie?

In ieder geval behoorlijk wat publiciteit voor ons en voor opdrachtgever Sioux. De ochtend na het winnen stonden we met een redelijk artikel op de ‘economie’ pagina van het Eindhovens Dagblad. Ook ontving Sioux persoonlijke felicitaties van Burgemeester Jorritsma van Eindhoven en ontvingen we beide bloemen en felicitaties van Brainport Development, met name omdat het ons gelukt was de high-tech Brainport regio internationaal onder de aandacht te brengen. We ontvingen vele felicitaties in de vorm van kaarten, bloemen en traktaties. Of het winnen van de prijs ook nieuwe opdrachtgevers of opdrachten voor ons betekend zal nog moeten blijken. We horen ook wel eens dat zo’n prijs kan afschrikken; alsof we ons alleen nog maar met producties uit deze categorie en dit segment willen bezighouden. Maar dat is zeer zeker niet zo. We zijn zo goed als onze laatste productie. Hoe klein ook. Maar áls we iets doen; doen we het goed!

Bronze World Medal
Live radio-interview op zondagmiddag 15 april bij Studio 040
Live radio-interview op zondagmiddag 15 april bij Studio 040
Bos bloemen als compliment voor de prijswinst

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De crew met JIB aan het werk op setOpnames Uniek Sporten