In Blog, Throwback Thursday

In onze throwback thursday blogs blikken we terug op oude foto’s uit ons archief. Deze week blikt onze cameraman en editor Rick Smits terug op foto’s van bijna 10 jaar geleden. Rick was toen net begonnen bij Veldkamp Produkties.

Alweer bijna 10 jaar geleden begon ik als “hoofd techniek” bij Veldkamp Produkties om destijds de overgang van analoog naar digitaal in goede banen te leiden. Ik ben van oorsprong opgeleid tot cameraman en begon naast de techniek zaken, dan ook al snel mijn eerste producties te filmen en te monteren.

De crew met JIB aan het werk op set

Een van mijn eerste producties als cameraman waren 2 videoclips voor “Kelder”. Een 2-mans band, opgericht door Hans van der Linden, tevens een goede vriend van Jeroen Veldkamp. Een uitgelezen project om, samen met onze regisseur Lodewijk van Lelyveld en producer Martijn Chel (beiden inmiddels oud-collega’s), mijn skills uit te proberen.

De muzikanten op de voorgrond. De crew aan het werk op set.

Een oude industriële loods, een paar mooie lampen en een Mini-jib waren de ingrediënten voor deze videoclip. Gefilmd met een JVC-GY-hd250: één van de eerste camera’s die toen al “een soort van HD” konden filmen (720P).

Leuk om te zien wat er allemaal veranderd is in de afgelopen 10 jaar. Zowel in mijn persoonlijke ontwikkeling als in de techniek, die beide een enorme vlucht hebben genomen.

Maar sommige dingen zijn niet veranderd. Zo zijn de polo’s nog steeds zwart, film ik nog steeds af en toen met een Mini-jib en werken wij, bijna 10 jaar later, nog steeds met Hans van der Linden samen. Nu bedenkt en schrijft hij af en toe mee aan concepten en scripts.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Comments
  • Hans van der Linden
    Beantwoorden

    Leuke terugblik op het maken van de videoclips voor ons (Kelder). Ook confronterend. Grijs haar en zo.
    En gefeliciteerd Veldkamp Produkties met de bronzen award!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Daniëlle HendriksVerschillende World Medals bij elkaar.