In Blog, Techniek

Nu ik jouw aandacht heb: Microsoft heeft in 2015 research gedaan naar de aandachtsspanne van de mens. Conclusie: het wordt elk jaar erger. Sterker nog, we hebben de goudvis inmiddels al ingehaald!

Je herkent het vast wel; als een serie even niet interessant genoeg is grijpen we binnen enkele seconden al naar onze telefoon. Of er wordt iets anders opgezet. We moeten meteen geboeid worden én blijven! Lukt dat niet in 9 seconden…dan zijn we alweer ‘weg’.

Boeiend Informatie overbrengen

Als we op zoek zijn naar informatie op het internet, moet onze aandacht binnen enkele seconden gevangen zijn zodra we op een landingpage komen. Informatie overbrengen kun je beter niet doen door een muur van tekst op je website te plaatsen over hoe je product/dienst werkt en hoe goed en nuttig het wel niet is. In plaats daarvan doe je dit het beste door middel van een uitleganimatie ofwel ‘explanimation’. Ook vooral bij complexe of wat ‘saaiere’ informatie biedt dit uitkomst!

Explanimation

Nu kunnen we textueel uitleggen wat een explanimation is, maar er eentje bekijken is een stuk boeiender 😉

Deze explanimation maakten we bijvoorbeeld voor Holland Expat Center South:

Deze video is “maar” 51.000 keer bekeken, maar als je eens kijkt naar de explanimation hieronder van bijvoorbeeld dropbox, die maar liefst 11.000.000 views heeft, dan zou je kunnen zeggen dat mensen het erg fijn vinden om op een vermakelijke manier geïnformeerd te worden.

Leg het uit door middel van animatie

Een explanimation kan op diverse manieren gemaakt worden, van een basic vormgeving tot heel gedetailleerd en natuurlijk in de huisstijl vormgeving en kleuren van jouw product/bedrijf!

Dus heb je een nieuw product dat je wilt lanceren of wil je uitleggen hoe een product of dienst werkt of wat het is, gebruik dan een explanimation. Je hebt meteen de aandacht, je hebt een hogere conversie én je houdt langer de aandacht vast van mensen dan met tekst.

Explanimation laten maken

Meer weten over explanimations of over hoe animatie nog meer gebruikt kan worden om op een interessante en boeiende manier informatie over te brengen? Neem contact met ons op.

Recente blogs

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Het Veldkamp Produkties kantoor in aanbouwRegisseur Edwin bekijkt de beelden tijdens de opnames