In Blog

Vandaag ontving onze officemanager Marianne de Proost een certificaat van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ze is namelijk verkozen tot beste praktijkopleider in Noord-Brabant in de categorie ICT/Creatieve Industrie.

Marianne leidt bij ons al zes jaar mbo-studenten op, waarbij deze studenten kennis en vaardigheden opdoen door bij ons in de praktijk aan de slag te gaan. Tijdens de verkiezing van de beste praktijkopleider werd Marianne gekozen uit bijna 1000 inzendingen, verdeeld over verschillende categorieën. Over haar winst vertelt ze:

Aangenaam verrast door de erkenning en de winst in de Provincie Noord Brabant. Aandacht geven aan stagiaires en van elkaar leren is mijn grootste drijfveer en dat is voor mij eigenlijk de normaalste zaak van de wereld.

Dankzij haar winst staat Marianne het hele jaar in de schijnwerpers en zal ze namens SBB alle praktijkopleiders in Nederland vertegenwoordigen. Ze zal daarbij onder andere regelmatig worden gevraagd naar haar visie op opleiden in het bedrijfsleven.

Marianne krijgt het certificaat overhandigd

Landelijke verkiezingen

Naast de provinciale winst die Marianne heeft behaald in de categorie ICT/Creatieve Industrie strijdt ze ook nog mee om de landelijke verkiezing voor beste praktijkopleider. De winnaar daarvan wordt bekendgemaakt op 19 november, de ‘Dag van het mbo’.

De overige winnaars in de verschillende provincies, die strijden om het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider, zijn hier te vinden.

Erkend leerbedrijf

In het mbo-onderwijs is leren in de praktijk een cruciaal deel van de opleiding. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt sinds 2009 dan ook de prijs voor beste praktijkopleider uit in verschillende categorieën. Deze prijs wordt uitgereikt door SBB naast de sinds 1996 bestaande verkiezing voor het beste leerbedrijf. Binnen het mbo zijn ruim 247.000 leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders actief.

Sinds 2003 zijn wij aangesloten bij SBB en daarmee zijn wij een erkend leerbedrijf. Op deze manier ondersteunen wij mbo-studenten bij het opdoen van praktijkervaring.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Do shit you love, editingStill uit Van Helden, videomarketing productie