In Blog

Wat is videomarketing?

Videomarketing is op weg naar de top binnen het gebied van online marketing. Maar wat is online videomarketing en welke kansen kan ‘the power of video’ jou bieden? Videomarketing is een van dé manieren om je klanten aan te spreken en je product te onderscheiden. Al sinds 1995 bedenkt en maakt Veldkamp Produkties videoproducties en door onze ervaringen kennen wij als geen ander de kracht van online videomarketing.

Video is entertainment en entertainment trekt mensen. Intrigerende verhalen, interessante mensen, een persoonlijke touch. Entertainment! Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, en videomarketing kan dat waarmaken. Fantastische shots en pakkende beelden trekken niet alleen kijkers maar behouden ze ook. Wanneer iemand wordt meegenomen door content die echt interesseert gaat men automatisch een band aan. Dat is waarom videomarketing zo doeltreffend is.

Wat is videomarketing dan eigenlijk? Videomarketing is het inzetten van video voor de promotie van een merk, dienst of product. Het gaat hier wel om promotie in de allerbreedste zin van het woord, omdat het niet noodzakelijk gaat over het aanprijzen van een item maar om het activeren van de bezoeker en het scheppen van een band. Een kijk achter de schermen van je bedrijf of een persoonlijke videoblog is ook promotie voor je organisatie!

Videomarketing video van Top Vintage op een tablet

Waarom videomarketing dé uitkomst is

De combinatie van beeld, geluid en tekst versterkt de boodschap. Dit is een van de redenen waarom videomarketing tegenwoordig vaak de perfecte uitkomst is voor een online marketingstrategie. Video is onderscheidend tussen tekst en houdt de aandacht van de bezoeker beter vast. Als er eenmaal op play wordt gedrukt zal een video veel eerder een blijvende indruk achter laten. Dit is ook niet verwonderlijk, want mensen zijn enorm visueel ingesteld. Hierin ligt de kracht van videomarketing en dat is wat online videomarketing zo interessant maakt.

Waarom is videomarketing zo doeltreffend? Video is persoonlijk en daardoor wordt het makkelijker om een emotie over te brengen. Een complexere boodschap kan ook veel gemakkelijker gebracht worden of simpeler gevisualiseerd worden. En beelden van uw product in beweging of gebruik maken het product tastbaarder. De combinatie van deze elementen in een entertainende video zorgt ervoor dat jouw boodschap makkelijker en vaker gedeeld kan worden.

Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk om te beseffen wat de kracht van herhaling is bij online videomarketing. Bij videomarketing draait het niet simpelweg om één videoproductie. We realiseren een doordachte campagne die bestaat uit meerdere korte video’s met dezelfde look en feel. Dit verhoogt de herkenning van je organisatie. De doelgroep wordt bereikt door dezelfde boodschap op diverse platformen zoals YouTube, LinkedIn en Facebook te presenteren. Hierbij worden de video’s in lengte en impact afgestemd op het betreffende platform. Doordat de doelgroep het bericht vaker tegen komt blijven de boodschap en de merknaam beter hangen.

Videomarketing still uit The Power of Video

Samen kijken wat videomarketing voor jou kan betekenen

Natuurlijk is het belangrijk om de content van je video af te stemmen op je doelgroep. Om hier achter te komen analyseren we in een inspirerende workshop samen jouw behoeften en doelstellingen. Gezamenlijk werken we in deze workshop door middel van diverse marketingmodellen een videostrategie uit en bedenken we creatieve videoconcepten. Omdat de workshop begeleid wordt door de professionals van Veldkamp Produkties is het duidelijk waarom je voor videomarketing bij ons aan het juiste adres bent. Na de workshop kun je gegarandeerd direct aan de slag met online video’s voor je organisatie. Online videomarketing is in ieder geval de uitgelezen mogelijkheid om je bereik te vergroten en potentiële klanten beter bij je organisatie te betrekken. Neem ook eens een kijkje in ons portfolio of neem contact met ons op!

Wist je dat video een ontzettend groot aandeel heeft in onze dagelijkse vormen van communicatie? Maar liefst twee derde van al het mobiele datagebruik is video!

Ben je benieuwd naar de overtuigingskracht van video? Bekijk onderstaande video:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marianne bij ontvangst van haar prijsMyrthe Monnich