In Blog

Reclame op YouTube heeft een miljoenenbereik

Na onze vorige blog over de kracht van online videomarketing is het nu tijd om marketing op het grootste online videoplatform te belichten, namelijk adverteren op YouTube. YouTube is de grootste online zoekmachine na Google. Meer dan een miljard mensen gebruikt YouTube dagelijks, waardoor dagelijks honderden miljoenen uren aan video’s worden bekeken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat YouTube advertising een belangrijk deel is van een online videocampagne.

Het succes van YouTube reclame komt door het bereik, wat dus ontzettend groot is. Natuurlijk heeft YouTube adverteren naast het brede bereik nog vele andere voordelen ten opzichte van traditionele advertenties. Deze voordelen uiten zich in de verschillende vormen van YouTube ads, de vele mogelijkheden tot het targeten van doelgroepen met reclame op YouTube en de terugkoppeling van prestatiedata. Hier gaan we in deze blog op in. Natuurlijk staat de kwaliteit van de content voorop en de voornaamste kansen liggen in het creëren van een pakkende campagne, bestaande uit meerdere video’s op verscheidene platformen. Daarbij is Veldkamp Produkties vooraanstaand in advies. Ook dit lichten we in deze blog toe.

Eén van de InStream advertenties die we produceerden voor Goossens Wonen en Slapen

De verschillende typen advertenties op YouTube

YouTube kent verschillende vormen van adverteren. Zo bestaan er zowel statische als videoadvertenties. Natuurlijk richten we ons in deze blog op dat laatste type; hier liggen immers de meeste kansen. De voornaamste varianten van YouTube advertising zijn het ‘standaard’ TrueView, de zogeheten Bumper Ads en ten slotte de Sponsored Cards. TrueView kan nog worden onderscheiden in twee verschillende concepten.

TrueView is de naam voor YouTube ads met een lengte van tenminste 30 seconden. Deze video’s hebben een knop waarmee de video kan worden overgeslagen. Deze knop wordt na 5 seconden beschikbaar. Echter, als de kijker deze knop gebruikt, hoeft de adverteerder niet te betalen. Belangrijk is dat de aandacht, nieuwsgierigheid of interesse van de kijker binnen die eerste 5 seconden wordt verkregen, zodat hij de volledige video bekijkt. De adverteerder betaalt alleen als de kijker langer dan 5 seconden naar de advertentie kijkt of wanneer hij vanaf de YouTube reclame doorklikt naar de landingspagina (website). Aangezien de adverteerder alleen betaalt wanneer zijn video succesvol is en niet wanneer de kijker eerder de skip-knop gebruikt, hoeft de adverteerder niet te betalen voor kijkers die geen interesse hebben.

TrueView YouTube reclame zet mensen gemakkelijk aan tot een gewenste actie met een Call-to-Action Overlay. Dit is een knop die verschijnt gedurende de YouTube ad en die de kijker aanmoedigt om een bepaalde actie te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld het klikken zijn op een link naar de site van je organisatie, maar ook het bestellen van een product. Deze advertenties zijn nog effectiever als ze langer zijn dan de minimale 30 seconden, omdat de aandacht van de kijker daarmee langer wordt vastgehouden.

TrueView advertising verschijnt op YouTube op twee verschillende manieren: in de vorm van In-Stream Ads en als Video Discovery-Ads. In-Stream Ads worden getoond voorafgaand, gedurende of na een video. Video Discovery-Ads worden vertoond op de plaatsen waar kijkers content op YouTube kunnen ontdekken, bijvoorbeeld tussen de zoekresultaten, als suggesties op de homepage, naast gerelateerde video’s en op websites die onderdeel zijn van het Google Display Netwerk.

Bumper Ads zijn korte videovertoningen van maximaal 6 seconden die je niet kunt overslaan. Deze kunnen voorafgaand, gedurende of na een video worden vertoond. Hierbij moet de boodschap vooral kort, maar krachtig zijn. De laatste mogelijkheid van video-adverteren op YouTube is door middel van de Sponsored Cards. Dit is een vorm van overlay die aan het eind van een gesponsorde video een link, volgende video of product aanprijst.

Eén van de InStream advertenties die we produceerden voor Goossens Wonen en Slapen

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Myrthe MonnichGouden Reiger