In Blog

De voordelen van YouTube adverteren: Data en targeting

Het opzetten van een YouTube advertentiecampagne gebeurt via Google AdWords. Dit is niet alleen de manier waarmee de YouTube reclame online wordt gezet; via dit systeem worden ook veel data aangeboden over de prestaties van je advertenties. Aan de hand van deze data kan de marketingcampagne worden getest en geoptimaliseerd.

De grootste winst valt bij YouTube advertising te behalen met een goede targeting van de doelgroep. Hoe beter je in staat bent om je doelgroep te bereiken, des te meer geïnteresseerden je zult aanspreken en des te meer conversies je zult maken. De targeting kan worden toegepast op basis van demografische doelgroepen, zoals leeftijd en geslacht. Deze categorieën zijn echter vrij breed. YouTube blinkt uit in het realiseren van de juiste targeting, aangezien het bedrijf een powerhouse is op het gebied van deze doelgroepeninformatie. YouTube biedt de optie om je targeting aan te passen aan de interesses van de gebruikers. YouTube weet namelijk precies waarin haar gebruikers geïnteresseerd zijn aan de hand van welke video’s een gebruiker vaak bekijkt of welke zoekwoorden deze gebruikt. Zo kan je targeten op interesses, zoekwoorden en onderwerpen. Hoe scherper de doelgroep gedefinieerd kan worden, hoe effectiever je campagne is. Je wilt namelijk niet dat je videoadvertenties zo vaak mogelijk gezien worden; je wilt dat je video’s zo veel mogelijk mensen bereiken die de gewenste actie gaan uitvoeren. Tegenwoordig neemt YouTube ook data van Google mee en is het mogelijk om doelgroepen te targeten op basis van vrienden of kennissen die eerder interesse hebben getoond in je reclame op YouTube. Tot slot kan het lucratief zijn om je gericht toe te spitsen op advertising op mobile devices, want 50% van de views is afkomstig van mobiele apparaten.

Eén van de YouTube advertenties die we produceerden voor Infoland

Het belang van een videocampagne

Adverteren met slechts één video op YouTube alleen is niet voldoende. Met een multichannel marketingcampagne bereik je je doelgroep via verschillende kanalen met één uniforme boodschap. Dit versterkt de kracht van de boodschap. Door op YouTube te adverteren in combinatie met een YouTubekanaal van jouw organisatie en afgestemde video’s met dezelfde uitstraling op andere online platformen, wordt je doelgroep het beste aangesproken. Veldkamp Produkties werkt met jou samen om jouw behoeften en doelstellingen te analyseren. Gezamenlijk produceren we naar aanleiding van deze samenwerking relevante en interessante content, gebruikmakend van creatieve videoconcepten. Neem een kijk in ons portfolio!

Wist je dat gemiddeld 74% van de mensen die een ‘how-to’-reclame op YouTube bekijken dit product vervolgens ook aanschaffen?

Eén van de YouTube advertenties die we produceerden voor Infoland

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tara van de WakkerStill uit de uitleganimatie van Databalance