In Blog

Onlangs werd er door Brabant Remembers, de Stichting Nederland-Amerika en stichting 18 september Eindhoven een bijzondere “meet & greet” georganiseerd voor WOII Veteranen en internationale jongeren, die nu dezelfde leeftijd hebben als de veteranen in de tijd dat ze vochten tegen de Duitsers.

De veteranen vertelden over hoe ze Brabant aantroffen en wat ze meemaakten in Nederland. Wat een verhalen! Indrukwekkend om dit nog uit de eerste hand te horen. En wat is het kort geleden allemaal als je erbij stilstaat…

Een van de veteranen (destijds een jaar of 18) vertelde dat hij alleen met brieven kon communiceren met het thuisfront. Zo’n brief kon onderschept worden, dus de locatie van de veteranen mocht er niet uit af te leiden zijn. Zelfs schrijven over het weer zou al iets kunnen verraden. “It was so cold… I couldn’t even tell my mum how cold I was…”  Kippenvel.

Ook het verhaal over kerst in de loopgraven en het zingen van kerstliedjes kwam voorbij. Dit verhaal maakte al zo’n indruk op me in de serie Band of Brothers:

Veteranen voor de camera

Wij waren met onze crew aanwezig om mooie video content te maken en ondanks hun drukke schema wilden een aantal veteranen ook graag voor onze camera hun verhaal doen.

Wat een prachtige mensen! Zo vriendelijk en enthousiast en zoveel humor nog op die leeftijd. Volgens Len Fox (93) was dat ook zijn geheim, blijven lachen dan blijf je gezond. Dat onthoud ik.

Producer Silva op de foto met Veteraan Len Fox
Cameraman Rick met geluidsman

Deze videoproductie hebben we van de video content gemaakt en hopelijk volgen er nog meer:

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Floor van den BurgStill uit de Lonville brandfilm