In Blog

Een tijd terug hebben we in een blog toegelicht wat de kracht is van bewegend beeld op het gebied van videomarketing. Video overtuigt door snellere en veelzeggendere communicatie, roept meer emotie en betrokkenheid op, en trekt daardoor meer aandacht en wordt vaker gedeeld. Dat is echter slechts de kracht van het medium, maar het is toch echt de toepassing van alle middelen die we tot onze beschikking hebben die de boodschap doeltreffend overbrengt. Het verhaal dat je wil vertellen is het aller belangrijkst: dat noemen we storytelling.

De grondslag achter video storytelling

Video storytelling, ook wel bekend als visual storytelling of digital storytelling, is veel meer dan het maken en verspreiden van een video of reeks aan video’s. Een videocampagne heeft een bepaald doel richting de klant. Om dat doel te bereiken wordt er een verhaal verteld tegen de kijker bestaande uit meerdere video’s dat samenhangend een bepaalde boodschap overbrengt en een aantal stappen doorloopt. Achter de schermen is dat verhaal te condenseren tot twee belangrijke marketingconcepten: de salesfunnel en de customer life cycle loop. Het visuele eindproduct, ofwel de visual storytelling is volledig opgebouwd rondom deze basis.

Customer lifecycle loop

De salesfunnel is een trechter die uitbeeld welk deel van de markt uiteindelijk klant zal worden, je doelgroep is een deel van de markt, en niet alle potentiele klanten in de doelgroep wordt ook echt klant. De customer life cycle loop is een weergave van de fases die door de klant doorlopen worden. Dit zijn dan ook de onderdelen van het verhaal en waaromheen de video storytelling in de marketing campagne of storytel reclame is opgebouwd. De life cycle loop begint bij bewustzijn (awareness) en eindigt bij ambassadeurschap (advocacy).

Video storytelling in een voorbeeld

Laten we dit abstracte concept verduidelijken met onze aanpak van een videocampagne die we hebben ontwikkeld voor horlogemaker Lonville. Dit is een reeks van visual storytelling die de salesfunnel volledig ondersteunt in de fases bewustzijn (awareness), kennis (knowledge), selectie (selection) en ambassadeurschap (advocacy). In de eerste fase, bewustzijn, introduceren we teasend het merk, met als doelstelling bij potentiële klanten nieuwsgierigheid op te wekken. In de tweede fase, kennis delen, zijn de kijkers bewust van het bestaan van het merk, en willen ze meer weten over de horloges. De tweede video geeft dan ook meer gedetailleerde informatie, en is daarom langer en meer bedoeld om te informeren. De derde fase, selectie, is gericht op productvideo’s van de diverse modellen om kijkers te helpen kiezen.

De teaser van de G24 die we voor Lonville produceerden is een mooi voorbeeld van een productie gericht op de bewustzijn fase van de customer lifecycle loop.

Alle video’s zijn geproduceerd met een overkoepelende look en feel, en ze zijn ook vooral pakkend en entertaining genoeg zodat ze ook dienen voor de laatste fase: ambassadeursschap. Stakeholders, klanten, fans en geïnteresseerden delen de video’s als ‘ambassadeurs’ van het merk en spreken zo nieuwe potentiele klanten aan.

Een uitgebreide blog over deze aanpak en de videoproducties kan je hier bekijken.

Jouw verhaal in visual storytelling

Veldkamp Produkties is gespecialiseerd in video storytelling. De boodschap en het verhaal zijn immers van fundamenteel belang in een videocampagne. Wij analyseren je doelstellingen en adviseren een campagne die gebaseerd is op jouw salesfunnel. Dan kijken we welke middelen daarvoor het effectiefst zijn. Ben je geïnteresseerd in een ​videocampagne voor jouw product of dienst? Neem contact op, we helpen je graag!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Producer Silva op de foto met Veteraan Len FoxStill uit BDO strategie