In Blog

Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als office manager komt het er niet zo vaak van; meegaan met onze crew naar een draaidag. Maar soms komt er dan een script, project en moment voorbij waarvan ik zeg, dat is leuk!

Dus… mee als crewmember voor de opnamen van de nieuwe carnavals commercial voor ZLM verzekeringen met de passende titel: “Wa he’k nou wir an munne fiets hange!?!”

Apparatuur op de draaidag

Op de set aangekomen (lees een modderig grasveld) hebben we een mooie tent en werkplek opgebouwd om hier onze cast en de opdrachtgever te verwelkomen, maar vooral te verwarmen (lees 2 graden en de opnames ging tot zeker 23.00 uur duren).

Binnen no time ontstaat er een harmonieuze sfeer en bouwen we een heuse set op met elkaar. Het ziet er professioneel uit en het trekt ook de aandacht van een aantal buurtbewoners die belangstellend komen kijken.

Mijn rol is de verantwoordelijkheid voor de catering en de begeleiding van de figuranten. Zorgen dat iedereen in de watten gelegd wordt, kostuums klaarleggen, koffie, thee, warme chocomel met slagroom, dekentjes tegen de kou, tussen de bedrijven door even zorgen voor de inwendige mens met heerlijke (warme) worstenbroodjes, etc. Maar ook sta ik geruime tijd met een paraplu boven onze camera tijdens de opnamen, kortom: hands-on, samen aan de slag om er een succes van te maken en ik geniet er met volle teugen van.

Als de set volledig is opgebouwd zijn we klaar voor het echte werk; de opnamen van de shot(s), de telefoons staan op stil, foto’s maken niet toegestaan (sowieso nooit met flits) en de regisseur roept “klaar voor opnamen”, de geluidsman zegt “check” de cameraman roept “camera loopt” en draaien maar.

Mooi om te zien hoe iedereen op elkaar is ingespeeld en de goed geïnstrueerde figuranten in hun rol duiken. Er ontstaat een mooi beeldend verhaal….

Zo gaan we door met verschillende scènes en opnames en rond 23.00 uur roept onze regisseur Edwin de verlossende woorden; “It’s a wrap”. Iedereen is zeer tevreden met het resultaat. Het opruimen kan beginnen. Na een half uurtje verlaten we moe maar voldaan de set. We laten het grasveld achter alsof er nooit iets is gebeurd. Respect voor onze mannen ‘behind the scenes’, oog voor elk details, wat komt er veel bij kijken, maar ik kijk nu vooral uit naar het eindresultaat. De commercial is inmiddels te zien op televisie, maar natuurlijk kun je hem ook hier bekijken!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit de social video in opdracht van Energie DirectKimberley Vermeer aan het werk als productie assistent