In Blog

Als geen ander kennen we bij Veldkamp Produkties de kracht van bewegend beeld. In de wereld van online marketing telt deze kracht voor tien: het is een geweldig middel om jouw product of dienst te promoten. Video trekt sneller de aandacht, houdt aandacht langer vast en brengt een boodschap beter over. Met adverteren op YouTube is al veel mogelijk, maar adverteren met video op social media is een van dé trends van 2019 Social media platformen als Facebook, Instagram en LinkedIn bieden dan ook steeds meer mogelijkheden die we graag met je bespreken.

Hoe Facebook social video groot maakt

Video is tegenwoordig net zo prominent op Facebook en Instagram aanwezig als foto’s. Mensen kijken op Facebook en Instagram gemiddeld 5 keer langer naar bewegende beeld ten opzichte van stilstaande inhoud. Deze platformen leggen de focus dan ook maar al te graag op video content middels hun algoritmes, bijvoorbeeld door middel van video die rechtstreeks op de platformen wordt geplaatst. Facebook, Instagram en LinkedIn hebben hun eigen native videospeler. Dat betekent scherm vullende video, grote en opvallende previews en video’s die automatisch spelen in een newsfeed wanneer jij er langs scrollt. Dat video een groot onderdeel is van social media blijkt ook uit de manier waarop kijkers reageren op een video: Facebook video’s hebben gemiddeld meer interacties en worden vaker gedeeld dan YouTube video’s. Facebook video advertising en video op Instagram zijn dan ook niet voor niets opzichzelfstaand te bestempelen als social video.

Social video op LinkedIn heeft een andere doelstelling. Aangezien LinkedIn beroepsmatig en professioneel georiënteerd is werkt video op dit social media platform goed om professionals binnen een vakgebied aan te spreken of professionele kennis binnen je eigen vakgebied te verspreiden.

Social video over de Smart Medal in opdracht van Triple Double

De krachtige mogelijkheden van social video advertising

Facebook video advertising blinkt uit in de enorme reikwijdte van de kijkers maar vooral in de verbluffende mogelijkheden om ontzettend nauwkeurig doelgroepen af te kunnen bakenen. Hoe nauwkeuriger de doelgroep hoe beter: dit leidt tot een succesvollere social media video campagne tegen lagere kosten. Facebook en Instagram gaan hierin een aantal stappen verder dan YouTube: waar YouTube doelgroepen bepaalt op basis van kijkgedrag kunnen Facebook en Instagram preciezer doelgroepen bepalen vanwege de persoonlijke profielen. Deze doelgroepen kunnen niet alleen worden aangemaakt op basis van leeftijd, locatie, beroep of interesses, maar ook op winkelgedrag, inkomensgroep, relaties en zelfs of iemand binnenkort een verjaardag te vieren heeft. Vergelijkbaar met YouTube geeft Facebook video advertising vele statistieken waarmee je een analytisch overzicht krijgt van het succes van je social video.

Social video in opdracht van Energiedirect.nl

Hoe een social video er uit ziet

Social video advertising is anders dan adverteren op YouTube, daar moet het format van de video ook op afgestemd zijn. Facebook en Instagram worden voornamelijk bekeken op mobiele apparaten. 95% van de Facebookgebruikers gebruikt een smartphone. De manier van schermvulling op een smartphone is compleet anders is dan bij de desktopversie van de website. Op Facebook, Instagram en LinkedIn wil je dat video’s direct en zonder overgang te bekijken zijn in de newsfeed tijdens het scrollen. Door de verticale oriëntatie van deze apps verlies je om die reden met een horizontaal georiënteerde video veel schermruimte. Een vierkante social media video is maar liefst 78% meer beeldvullend dan een video in horizontale oriëntatie! Meer beeldvulling betekent dat je video eerder de aandacht trekt en dat de tekst en visuals beter leesbaar zijn.

Daarnaast wil je met je social video meteen de aandacht grijpen en moet je bij social media video rekening houden met de korte attentiespanne van de gebruiker. Kort en krachtig is dus noodzakelijk. Facebook raadt aan je video niet langer dan 15 seconden te maken. Met die lengte is de kans groter dat de video wordt afgekeken en je je hele boodschap kan overbrengen. Tenslotte bekijken veel mensen hun newsfeed op hun smartphone met het geluid uit: je social media video moet hier dus ook op inspelen door ook pakkend en begrijpelijk te zijn zonder geluid.

Wil je adverteren met video op social media? Neem dan contact met ons op!

Social video voor Roompot – Albert Heijn actie

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit Een historische onderbouwing van het Brabantse karakterOffice manager Marianne met worstenbroodjes op de draaidag