In Blog, Tips

Online video marketing is de toekomst. In 2018 zagen we al dat de kracht van video er voor zorgt dat deze manier van marketing steeds belangrijker wordt. De verwachtingen zijn dat in 2019 het gebruik van online video het gebruik van televisie zal overstijgen in het aantal kijkuren. Online video marketing zit dus nog steeds ontzettend in de lift en het lijkt er op dat daar niet snel verandering in zal komen omdat de trends juist doorzetten. Voor jouw merk of bedrijf is inspelen op online video dus ook steeds interessanter, omdat het dé manier is om consumenten te bereiken op de plek waar vele uren kijkplezier een populair tijdverdrijf zijn. Video combineert namelijk vaak twee dingen in een: jouw boodschap en iets wat aantrekkelijk is om naar te kijken. Dit kan vervolgens leiden tot één of meerdere doeltreffende producties als onderdeel van een grotere marketingcampagne.

Wat heeft 2019 voor video marketing in het verschiet?

De video marketing trend voor 2019 is voornamelijk meer, meer en nog eens meer. Meer video’s, meer platformen, meer vormen, maten, toepassingen en opties voor verspreiding en het delen van video’s. In deze blog zetten we uiteen we wat de video marketing trends precies zijn voor video marketing in gebruik en toepassing voor 2019.

Uit onderzoek van Cisco (November 2018) blijkt dat video in 2019 verantwoordelijk is voor ruim 80% van het totale internetverkeer. Cisco maakt met hun Visual Networking Index voorspellingen tot 2022 en die schetsen interessante verwachtingen op het gebied van waar de kijker te vinden zal zijn. Noemenswaardige video marketing trends en ontwikkelingen zijn dat smartphonegebruik dat van PC’s zal overtreffen, de komst van het snellere 5G-netwerk en meer online verkeer gericht op virtual of augmented reality.

20 seconden video voor een samenwerkingsactie tussen Albert Heijn en Roompot Vakanties

De trends die jij kan toepassen

6 video marketing tips voor 2019: dit zijn de trends waar je op moet letten

 1. YouTube Ads zijn effectiever dan televisieadvertenties. Niet alleen zijn YouTube Ads goedkoper dan televisiereclames, maar je kan er ook nog eens veel meer kijkers mee bereiken. Daarnaast laten de algoritmes van Google je nauwkeurig kiezen wie je video advertenties te zien krijgt, zodat je je doelgroepen makkelijker en gerichter kan bereiken.
 2. Verticale en vierkante video. Video content wordt steeds vaker bekeken op een smartphone, en dat betekent een andere manier van kijken dan je gewoonlijk horizontaal georiënteerde televisie- of computerscherm. Verticale video’s zijn scherm vullend met je telefoon rechtop in je hand, en vierkante video’s zijn aangepast naar het weergaveformaat van platformen zoals Instagram. Het draait er allemaal om hoe je kijkt!

Vierkante versie van de Triple Double Smart Medal NN productie

 1. Vloggen als bedrijf. Vloggen geeft een persoonlijke connectie en een blik in iemands leven. Bedrijven hebben deze manier om betere connecties met klanten te leggen ook ontdekt. Vloggen over dagelijkse bezigheden is een ideale manier om je bedrijf en producten te laten zien en je klanten bij je boodschap te betrekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze vlogs voor Opvoeden.nl?
 2. Live video. Facebook heeft het, Instagram heeft het, YouTube heeft het. Als een verlenging op normaal vloggen is het een verfrissende manier om je kijkers te bereiken en te betrekken bij je merk. Naast de authenticiteit van dergelijke video’s is: de inhoud is het meest belangrijk! Daarnaast kun je op de sociale media ook ‘premières’ organiseren, waarbij een productie op een voor aangekondigd moment gelanceerd wordt.
 3. Content die maar voor korte tijd zichtbaar is. Berichten die maar voor 24 uur zichtbaar zijn, ook wel bekend als stories, worden steeds meer de norm. Na Snapchat is Instagram nu een van de meest populaire platformen om stories te delen, en dit geldt niet anders voor de video marketing wereld. Trends wijzen uit dat er meer gekeken wordt naar deze stories dan naar ‘permanente’ berichten en dat stories de tijd die gespendeerd wordt op het platform verhogen.
 4. 360-video. Video’s waarbij de kijker volledig om zich heen kan kijken, zie je ook veel vaker. Al dan niet in combinatie met virtual reality.

2019 belooft weer een overtreffend jaar te worden op het gebied van online video marketing. De belangrijkste trends om in 2019 in de gaten te houden zijn de advertenties op YouTube, de mogelijkheden om klanten bij je merk te betrekken door middel van vloggen en de nieuwe manieren van delen zoals live video en stories als onderdeel van een online marketing campagne. Slim gebruik maken van deze trends is een goede zet, aangezien het gebruik en de kijkcijfers van online video alleen nog maar groter wordt ten opzichte van televisie, en online video inmiddels vaker bekeken wordt op smartphone dan op PC. Met deze video marketing tips gaan we enthousiast het jaar in.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Comments
 • Ivan H.
  Beantwoorden

  Video marketing is heel belangrijk. Bedrijven kunnen een bedrijfsfilm gebruiken als hun video marketing strategie. Ik zelfs ben ondernemer en maak gebruikt van bedrijfsfilms als mijn video marketing strategie. De sales is toegenomen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Render uit Inside OutStill uit Een historische onderbouwing van het Brabantse karakter