In Blog

Hoi! Mijn naam is Kimberley Vermeer, ik ben 24 jaar en ben vierdejaars studente aan de NHTV in Breda. Hier studeer ik IMEM, oftewel International Media and Entertainment Management. In mijn derde jaar heb ik ervoor gekozen om mezelf verder te verdiepen in de productiewereld. Ik heb altijd al graag willen weten hoe het er achter de schermen nou werkelijk aan toe gaat. Eenmaal gekozen voor een studierichting was het eindelijk tijd om ervaring op te doen, allereerst in de televisiewereld en nu hier bij Veldkamp Produkties.

Wat mij zo aanspreekt aan dit bedrijf is de diversiteit in producties. Elke productie steekt weer anders in elkaar. Dit houd je scherp, brengt je naar nieuwe locaties en geeft je de mogelijkheid om kennis op te doen in verschillende situaties. Zo ben ik al bij een boerenbondsmuseum, de Belastingdienst en een logistiek bedrijf geweest.

Ondertussen ben ik al een maand aan de slag als productie assistent. In de afgelopen weken heb ik mee mogen helpen een mooie bedrijfsfilm voor het Holland Expat Center South. In de voorbereidingen heb ik onder andere geholpen bij het casting proces van de hoofdrolspeelster en figuratie. Wie past in het plaatje dat we zoeken? Beschikt diegene over de juiste kwaliteiten en uitstraling? Komt dit ook goed over op beeld? Het klinkt makkelijk om iemand te vinden die hierover beschikt maar zonder enige ervaring was het zeker voor mij een uitdaging om in te kunnen schatten wie wel of niet de “it” factor heeft. Gelukkig had ik de hulp van Edwin en Myrthe die met hun kennis de knoop kunnen doorhakken.

Naast de acteertalenten kunnen de props ook niet ontbreken. De dagen voorafgaand de shoot ben ik  druk bezig met het verzamelen van de benodigde props. Confetti kanonnen, een vorkheftruck, een piñata of gewoon een doodnormale fiets. Ik regel het allemaal en zorg dat het klaarstaat voordat we de scene gaan filmen. Het is harstikke leuk om een piñata kapot te slaan of een confetti kanon af te vuren maar helaas moet dit ook weer opgeruimd worden. Dit moet ook gebeuren maar gelukkig werk ik in een fijn team waarbij er altijd wel iemand bereid is een handje te helpen.

Dit is maar een kleine greep uit mijn takenpakket gedurende de voorbereidingen en draaidagen zelf. Ik ben benieuwd wat en waar de komende maanden mij gaan brengen. Wie weet zien we elkaar binnenkort op de werkvloer!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Office manager Marianne met worstenbroodjes op de draaidagStill uit productie voor Brabant DC