In Blog

Een tijd geleden hebben we het in een eerdere blog gehad over visual storytelling. Binnen iedere marketingstrategie is het verhaal wat je als bedrijf of organisatie wil vertellen het belangrijkst. Door middel van het verhaal wordt je boodschap overgebracht en worden je doelstellingen bereikt. Om dit verder uit te leggen hebben we het in deze blog over content strategy. Daarmee is dit een vervolg op de eerdere blog over storytelling, want er zijn twee elementen die op elkaar aansluiten.

Een opfrisser: salesfunnel en customer life cycle loop

Leidend in iedere marketingstrategie zijn twee concepten: de salesfunnel en de customer life cycle loop. De salesfunnel is een trechter die illustreert welk deel van de markt uiteindelijk klant zal worden. Je doelgroep is een deel van de markt, maar niet alle potentiele klanten in de doelgroep wordt ook echt klant. De customer life cycle loop is een weergave van alle fases die door de klant doorlopen worden in het klantproces. De marketingcampagne is opgebouwd rond iedere fase van de customer life cycle loop.

Als visual storytelling de manier is waarop je jouw verhaal wil vertellen, dan is content strategy de een bruikbare manier. In een contentstrategie wordt beschreven welke video’s gemaakt worden, waar ze over gaan, wat voor format deze producties hebben en voor welk platform ze bestemd zijn.

Customer lifecycle loop

Hoe we een contentstrategie gebruiken

Voor een content strategy hebben we dus een doel, een doelgroep en een verhaal. Met die elementen in gedachten is het vervolgens tijd om te kijken wat voor content je wil produceren. Verschillende doelen vragen namelijk om verschillende videoproducties. Door middel van verschillende onderwerpen en content kan het karakter van je bedrijf worden gepositioneerd, kun je je product of dienst aanprijzen en je doelgroep aanspreken. Het is vooral belangrijk om te letten op de inhoud. Videoproducties zoals bedrijfsfilms moeten inhoudelijk waardevolle informatie bevatten voor je kijkers. Op deze manier hebben je kijkers interesse in je content, zullen ze deze sneller delen en zo betrek je meer mensen bij je video en uiteindelijk je product of dienst.

Still uit de videoproductie voor Typetuin

Belangrijk in alle content is dat deze informatie of aangrijpingspunten bevat waar je doelgroep naar op zoek is. Je wil graag dat kijkers bij het gebruiken van bepaalde sleutelwoorden tijdens hun zoekopdrachten uitkomen op jouw product. Binnen het verhaal dat in de content strategy wordt uitgezet kan dan een overkoepelend thema duidelijk worden gemaakt. Zo zorgt de strategie ervoor dat de content doeltreffend wordt overgebracht. Hierbij is het idee dat kijkers alle informatie die ze nodig hebben kunnen opdoen dankzij de content in je video’s. Video’s spreken kijkers aan met interessante onderwerpen of behulpzame oplossingen voor hun problemen en bevatten natuurlijk een call-to-action voor de kijker. Uiteindelijk hebben alle video’s een aansluitende look en feel die jouw doel bereiken.

Branded content

Branded content kan een belangrijk onderdeel zijn van een content strategy. In principe is alle videocontent die je produceert een uitdraging van je merk, maar het idee van branded content is dat het ‘normale’ reclame overstijgt. Branded content heeft daarom vaak filmische kwaliteiten en probeert iets bijzonders te doen. De link met je brand wordt duidelijk, maar de manier van vertellen is vaak doordachter, aangrijpender en waanzinniger aangepakt. Hiermee wordt de boodschap effectiever.

Wil jij ook een videocampagne, groot of klein, opstarten? Wij zorgen voor de content strategy, de effectieve storytelling, pakkende visuals en een indrukwekkende en doeltreffende productie. Neem contact met ons op.

Still uit een bedrijfsfilm voor Brabant Branding

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kimberley Vermeer aan het werk als productie assistentMultichannel marketing van Roompot vakanties- en Albert Heijn door Veldkamp Producties