In Blog

Tegenwoordig hebben we meer en meer mogelijkheden een klant te bereiken met een videoboodschap. Naast televisieadvertenties staan er videoreclamezuilen op stations en domineert video het internet en dat niet alleen op YouTube maar ook op sociale media. Een trend is dat video in 2019 80% van het dataverkeer op het internet zal beslaan. Daarnaast bevindt klant zich op al deze kanalen: dit noemen we multichannel activiteit.

Hoe zetten we dit om in een multichannel strategie?

Een potentiële klant ziet een advertentie op televisie, bekijkt een website, ziet een video op YouTube, gebruikt Instagram en volgt Facebook Live. De klant is overal en wisselt in een oogwenk tussen al deze kanalen. Voor videomarketing bestaan er op deze manier verschillende marketing channels waaromheen we een multichannel marketing strategie kunnen opzetten.

Verticale video’s zijn helemaal geschikt voor een multichannel strategie op smartphones. Wat dacht je van deze Social video voor Roompot – Albert Heijn actie productie

Het idee van multichannel marketing is many-to-one: er zijn heel veel kanalen die de klant kan gebruiken, deze werken allemaal samen en leiden uiteindelijk tot hetzelfde doel: bijvoorbeeld de aanschaf van een product. Het is zeer waardevol een multi channel aanpak te hanteren in marketing: door meerdere kanalen te gebruiken worden meer mensen bereikt, maar je aanwezigheid op de verschillende kanalen vergroot ook de zichtbaarheid en de binding van een individuele klant. Een multichannel strategie is er ook op gebaseerd dat de verschillende marketing channels op een diverse manier content aanbieden en interactie hebben met de klant.

Een succesvolle multichannel strategie

Een multichannel marketing strategie kan eigenlijk alleen maar succesvol zijn wanneer een klant moeiteloos tussen alle kanalen kan wisselen zonder dat er informatie verloren gaat. De klant staat centraal en deze moet op basis van zijn behoeftes, voorkeuren en interesses worden benaderd. Door multichannel marketing kunnen klanten gebruikmaken van hun favoriete kanaal en wordt er sneller, vaker en meer gespendeerd.

Wat dacht je van het gebruik van vierkante video’s in een Instagram feed?

Voorop staat dat er gebruik moet worden gemaakt van een overkoepelende videomarketingcampagne met een afgestemde content strategie. Hierbij is de meeste winst te behalen als de video’s zijn afgestemd op de native vereisten van de verschillende marketing channels, bijvoorbeeld door het gebruik van vierkante video op Facebook en Instagram. Nog veel belangrijker is de thematische integratie van alle videocontent: een consistente boodschap en een consistente stijl. Er moet een look en feel gecreëerd worden die de verschillende content en kanalen verbindt met je brand en product.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een multichannel marketing strategie in jouw volgende videocampagne? Neem contact met ons op!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit productie voor Brabant DCOffice-assistente Dilay