In Blog

Kate is als producer niet alleen punctueel, maar ook kritisch en uber nuchter. Toch heeft ze ook een zwak, voor commercials welteverstaan. Voor ons maakte ze een lijstje van de top drie meest memorabele commercials van dit moment die haar raken. En dat wil bij deze nuchtere Hollandse meid wat zeggen!

Nummer #1: Bedankt plant (mooiwatplantendoen.nl)

‘Deze commercial vind ik echt enorm ‘out of the box’ en trok om die reden mijn aandacht. Je ziet dat deze opname, door de vele settings, qua productie en styling een behoorlijke uitdaging is geweest. Deze video is aandoenlijk, grappig en herkenbaar. Zeg nou zelf, dan wil je toch gewoon een plant gaan knuffelen?

Nummer #2: Heel Nederland schakelt om (Eneco)

Het concept vind ik ongelofelijk goed gevonden. Het is een commercial die nagenoeg iedereen raakt. Het wekt enerzijds een gevoel van nostalgie op en anderzijds maakt het je trots op dat wat we als maatschappij nu en in de toekomst samen waarmaken. Het bijna historische lied en de beelden die we daarbij in gedachten hebben worden op magistrale wijze vertaald naar het beeld van de maatschappij nu. Ik vind deze commercial in één woord: top!

Nummer #3: Maak je wereld groter (KLM)

Ik heb deze video al eerder via Facebook aangestipt als ‘must see’ en dat doe ik nu nog een keer. Waarom? Deze video ontroert en zorgde voor een interessante discussie hier op kantoor: wat is echt en wat is nep aan deze video. In ‘onze’ woorden gezegd: “wat is in post gefixt en wat is écht zo gedraaid.” We kwamen er niet uit. Jij wel? Hoe dan ook; ik ben van mening dat als je het niet zeker weet, het gewoon bijzonder goed is uitgevoerd.

Heb jij een commercial die jouw aandacht trok en die je graag met mij deelt? Laat de link in het reactieveld hieronder achter.

De drie meest memorabele commercials van dit moment door Veldkamp Produkties

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Medium close shot uit de productie voor LA ArchitechtenStill uit de testimonial video voor Tilburg University