In Blog

Klanten weten vaak dat alle content die je plaatst bedoeld is om je product of dienst te presenteren als onderdeel van een marketingcampagne. Vanzelfsprekend heeft deze content een enthousiasmerende insteek die je product of dienst aantrekkelijk uitlicht en klanten probeert te overtuigen. Maar er is niets zo overtuigend als een mening die niet overduidelijk van je eigen marketingteam af komt: de mening van klanten of werknemers. In een testimonial video komen zij  aan het woord en vertellen ze over hun ervaringen met je bedrijf, organisatie, product of dienst.

Wat is een testimonial?

Een testimonial is een video waarin een klant vertelt waarom jouw product of dienst goed is of waarin een werknemer vertelt waarom hij/zij graag bij de organisatie werkt. Het woord testimonial is Engels voor biecht en houdt dus in dat je klanten hun mening verkondigen. Het idee van testimonial video is al heel oud, maar de werking er van is inmiddels beproefd en is tegenwoordig alleen nog maar effectiever. Het internet staat vol met reviews, en deze zijn enorm van invloed op de keuzes van anderen. Denk hierbij aan het succes van websites als Yelp!, Zoover, TripAdvisor, Beslist of Tweakers. Een testimonial is synoniem met een review en door middel van een testimonial video wordt de menselijke factor vergroot.

Het allerbelangrijkste bij het laten maken van een testimonial video is dat de mening oprecht overkomt. Testimonials zijn effectief als de kijker gelooft dat ze echt zijn, dat wil zeggen: echte meningen van echte mensen. Een gefabriceerde testimonial video kan vergelijkbaar zeer averechts werken. Als je dus een testimonial video wil laten maken is dus ook authenticiteit belangrijk om de geloofwaardigheid het best over te laten komen. Binnenkort lees je enkelen manieren om dat te bereiken.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Producer Kate kijkt mee met cameraman RickCameraman Rick maakt opnames samen met regisseur Edwin