In Blog, De tip van...

De tip van… Rick

In video’s en vlogs worden regelmatig eigen medewerkers ingezet. Logisch, aangezien dat het meest reële beeld van de werkelijkheid schetst en bijdraagt aan een positief werkgeversimago en ‘company pride’. Alleen zijn de meeste medewerkers geen geboren acteurs. Hoe stel je hen dermate op hun gemak dat het resultaat, de video, zo natuurlijk mogelijk overkomt?

Rick tipt: ‘Laat medewerkers zoveel mogelijk zichzelf zijn. Zorg dat ze in een setting dicht bij zichzelf kunnen blijven door te filmen in een omgeving waarin ze zich thuis voelen. Laat teamleden, die je op video wilt vastleggen, handelingen uitvoeren waarmee ze bekend zijn.

Natuurlijke habitat

Zorg bijvoorbeeld dat je een portret van een lasser maakt, terwijl hij aan het werk is. In ieder geval dat hij bij zijn vertrouwde apparatuur staat. Laat hem even doen wat hij altijd doet en leg zijn handeling of portret, wellicht in actie, dus niet geposeerd, vast. Mensen filmen in de eigen habitat werkt het allerbeste om snel tot een natuurlijk resultaat te komen.’

Rick aan het werk op set

Voorbeeld ter inspiratie

Een mooi voorbeeld om je door te laten inspireren is deze video die we maakten in opdracht van developers.nl. Medewerkers werden in hun eigen habitat gefilmd, alleen hebben we die natuurlijke werkomgeving net wat specialer gemaakt. Een geweldige manier om tot een fantastisch eindresultaat te komen.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit de testimonial video voor Tilburg UniversityMarianne