In Blog

Op het kantoor van Veldkamp zwaait office-manager Marianne de gezonde scepter. Het zijn hier de kleine dingen die de kantoorsfeer levendig én healthy maken. Marianne deelt haar zes gouden office musthaves met ons. Betaalbaar in aanschaf maar met onbetaalbaar resultaat; energieke teamleden!

Zes onmisbare musthaves voor op kantoor

Gebakken appelflappen

Musthave #1: Oven

Ok, misschien niet direct het meest praktische item, maar de oven is hier op kantoor het middelpunt. Zeker met Marianne achter het fornuis. Heeft ze appels over dan bakt ze er in de ochtend appelflappen van en haar worstenbroodjes gaan er na een lange draaidag ook wel in. Bovendien heeft Marianne enkele collega’s gemotiveerd en is er zelfs een heus ‘Veldkamp soepmoment’ ontstaan. En Marianne’s homemade granola? Om je vingers bij op te eten, zo lekker.

Dus heb je de mogelijkheid een (verrijdbare) oven te plaatsen, schaf er dan direct een aan. De geur van vers (af)gebakken voedsel zorgt gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van je teamleden.

Musthave #2: Écht goede koffie en thee

Om musthave 1 te compenseren nu een ietwat eenvoudigere musthave: hele goede koffie en thee. Daar wordt volgens Marianne echt iedereen blij van; collega’s én bezoekers. Met een goede kop koffie aan het begin van de dag transformeert Marianne zelfs de meest volhardende nachtmensen tot ochtendmensen. Zoals ze zelf zegt: ‘Koffie verkwikt en verbroedert. Maar alleen als het verdomd goede is.’

Musthave #3: Tafelvoetbal

Misschien al niet meer superhip volgens de trendsetters, maar nog steeds knettereffectief en leuk: de tafelvoetbaltafel. Nieuw of tweedehands dat maakt volgens Marianne niet uit. Al voetballend schud je de stress van je af, evenals mogelijke rsi klachten. Bovendien zorgen interne competities voor een ‘epic vibe’.

Musthave #3: Basketbalveld

Oke, wel weer ultrahip; het basketveld. Nu heeft Veldkamp het geluk dat zij gevestigd is in gebouw SX op Strijp S waar nagenoeg alles draait om sport. Buiten is dan ook een mooi basketbalveld aangelegd waar volgens Marianne gretig gebruik van wordt gemaakt. Vaak als de tafelvoetbaltafel bezet is… Heb je geen m2 op je parkeerplaats over? Schaf dan een basketbalnet aan en schroef dit buiten aan een muur.

Marianne daagt je uit:

Houd je van wat competitie en gezelligheid, kom dan gewoon eens langs voor een goed bak koffie en een potje basketbal of tafelvoetbal. Als je geluk hebt pik je direct een appelflap en glas bubbels mee :- ). Laat hieronder bij interesse een comment achter.

Musthave #4: Groenten en fruit

‘Kleine moeite groot gebaar’, aldus Marianne. Wekelijks koopt zij cherrytomaatjes, druiven of bananen en zet deze op ‘strategische’ plekken op kantoor neer. Zo is de neiging een sugar rush naar binnen te schuiven stukken minder en de vitamines zetten zich om tot gezonde blosjes op de wangen.

Musthave #5: Een kantoorhond

Niet handig in het geval van allergieën maar het team van Veldkamp zweert bij kantoorhond Guus. Al sinds hij een puppy is, komt hij vier dagen in de week met zijn baasje Jeroen mee. Altijd vrolijk en met een luisterend oor beschikbaar. Heb je koude voeten dan strijkt hij zonder pardon op je voeten neer en zijn gekwispel zorgt voor een instant geluksgevoel. Enig minpuntje: hij houdt niet zo van wandelen dus voor de beweging hoef je het niet te doen.

Appels op in de fruitschaal
Champagne

Musthave #6: Champagne in de koelkast

Marianne trekt de koelkast open en laat de gekoelde flessen champagne zien en zegt ‘Omdat je successen samen moeten vieren. Do I need to say more?’

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts
Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cameraman Rick maakt opnames samen met regisseur EdwinKantoorhond Guus