In Blog

Silva: ‘Produceren is voor mij denken in het kleinste detail, zonder de grote lijnen én het budget uit het oog te verliezen.’ Edwin: ‘Ik ga voor het maximaal haalbare, namelijk een creatieve eindproductie.’ Deze twee totaal verschillende missies leiden regelmatig tot discussie op de werkvloer. Hoe deze twee vakidioten uiteindelijk samen tot een geweldig eindresultaat komen, lees je hier.

Budget versus wilde ideeën

Silva heeft als producer een dubbelrol. Ze vervult de functie van projectmanager (zorgen dat de productie volgens planning, budget en verwachtingen verloopt) en accountmanager (nastreven van een blije klant). Silva: ‘Ik zit voor de praktische kant aan tafel bij de klant en praat over deadlines en budgetten. Gedurende een videoproductie ligt de bal altijd bij de producer.’

‘Planning en budget beperken mij soms, maar dagen mij ook uit.‘

Creatief cocon

Edwin: ‘Silva kijkt naar wat haalbaar is, ik hoe ik het verhaal op de beste manier kan verbeelden. Silva: ‘Edwin denkt in goede ideeën en ik in financiële middelen en planning. We hebben geen oneindig budget en geen zeeën van tijd, terwijl creatievelingen bij voorkeur zonder restricties willen fantaseren over het concept. Dat vind ik aan Edwin echt opmerkelijk: hij lijkt juist met restricties creatiever te worden. Edwin: ‘Planning en budget beperken mij soms, maar dagen mij ook uit. ‘

Op de set van Sioux

Groots denken, klein doen

Edwin: ‘Ik ben de creatieve vertaler van de gedachten van de klant, waarbij Silva de financiële en praktische kaders schetst en beheert. Ik denk het liefst groots en schik mijn plannen daarna in overleg met Silva in tot een haalbaar, doch doordacht, concept. Ik respecteer haar accuratesse en kritische kijk en zo komen we samen tot mooie concepten en resultaten. Uiteindelijk hebben we elkaar nodig om het beste resultaat te behalen binnen de kaders: budget en planning.’

‘Edwin haalt het slechtste, maar vooral het beste in me naar boven.’

Geven en nemen

Silva: ‘Gedurende het traject willen we zelf vaak extra “uitpakken” en dan is de uitdaging om dit binnen de planning en de begroting die er al ligt voor elkaar te krijgen. Vaak zie je dat we door aan de ene kant kritisch te kijken naar aantal shots, we aan de andere kant toch in staat blijken te zijn bijvoorbeeld een extra licht- en geluidman in te schakelen. Het is geven en nemen. Bovendien vind ik het echt een uitdaging om niet alleen de klant, maar ook de regisseur te verrassen met zaken die ik toch nog binnen budget extra heb weten te regelen. Dat geeft een kick.’

Edwin: ‘Ons hele team heeft moeite met ‘soms is goed ook goed genoeg’. Terwijl als je minder stress wilt hebben dat wel een mooi streven zou zijn. Maar wij gaan nu eenmaal voor gave resultaten. En als ik daarvoor moeten blijven steggelen met producers zoals Silva ‘so be it’.’ Silva sluit lachend af: ‘Edwin haalt het slechtste, maar vooral het beste in me naar boven.’

Edwin bereidt de opnames voor

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Poster the Lion KingFoto tijdens een creatieve sessie