In Blog

Al jarenlang maken wij met veel plezier film- en videoproducties. Hierbij zijn we altijd op zoek naar unieke creatieve ideeën, iets dat écht prikkelt en waar je van kunt genieten om naar te kijken. Prachtige momenten, overtuigende beelden en sprekende verhalen zijn ons doel. Om dit te bereiken wijken we graag af van het gebaande pad, en proberen we nieuwe dingen uit. Zo onderscheiden wij onszelf en jouw merk via onze producties. Dat heeft ons door de jaren heen ook veel nationale en internationale awards opgeleverd. Creatief denken is een van onze kernwaarden en zit in ons DNA.

Altijd op zoek naar iets nieuws

We zijn altijd op zoek naar vernieuwende ideeën dit het verschil maken voor jouw organisatie en merk. Wij zijn tevreden als een productie doeltreffend de beoogde boodschap overbrengt op een manier die naadloos aansluit bij de uitstraling van je product of branding. Creativiteit is hierbij onmisbaar en er is voor ons niets zo leuk als ons creatieve proces loslaten op een project om vervolgens een indrukwekkende videoproductie neer te zetten. Zomaar ‘gewoon’ is niet goed genoeg.

Van concept tot opnamen en van marketingstrategie tot oplevering; doordat we alle disciplines die komen kijken bij een productie onder één dak hebben zijn wij in staat meerwaarde te creëren voor onze opdrachtgevers. Door creatieve technieken te combineren met onze kennis denken we out-of-the-box, grijpen we nieuwe kansen en ontwikkelen we originele videoconcepten die aansluiten bij je doelgroep.

Foto tijdens een creatieve sessie

Wat is creativiteit voor ons?

Creatief denken komt op grote en kleine schaal voor gedurende het hele productieproces. Onze kundige professionals kunnen met veel plezier hun creativiteit kwijt in hun vakgebied, wat onze producties tot een beter resultaat brengt. We gaan door tot het eindproduct goed is en soms zijn er meerdere conceptideeën nodig om dat ene concept dat werkt te vinden. Natuurlijk is het creatieve proces niet direct het resultaat. De implementatie van onze ideeën maakt uiteindelijk het verschil en onze expertise is van groot belang om al onze ideeën kritisch te kunnen beoordelen.

Creatieve technieken zijn er in vele vormen. Creatief denken vindt zowel bewust als onbewust plaats. We zijn bezig met het creatieve proces als individu, in groepsverband en op gestructureerde en ongestructureerde manieren. Denk bij dat laatste aan respectievelijk kennis vergaren of doelen structureren tegenover brainstormen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een creatief proces ontwikkeld waarmee we als team en samen met de opdrachtgever tot concepten komen.

Foto tijdens een creatieve sessie
Regisseur Edwin tijdens een creatieve sessie

In een creatieve ochtend of middag gaan we aan de hand van een aantal effectieve oefeningen op een andere manier aan de slag met brainstormen. We gebruiken daarbij geen standaard woord spin of ‘roept u maar wat’ methodes. We verrassen je graag met een brainstorm voor jouw bedrijf. Ook mensen met een ietwat minder creatieve geest (vinden ze vaak zelf) worden met deze techniek uitgedaagd om out of the box te denken en tot gave ideeën te komen.

Een van de creatieve technieken die we gebruiken noemen we ‘samen douchen’. We kwamen er namelijk achter dat de beste ideeën altijd ontstaan op het moment dat je even helemaal relaxed bent buiten je standaard werkomgeving. Bijvoorbeeld wanneer je onder de douche staat. Soms moet je even tot rust komen om op een vernieuwende manier tegen iets aan te kijken. Even van je plek af om op een verfrissende manier nieuwe ideeën te bedenken. Als we dit team doen noemen we dat daarom ‘samen douchen’. Onze levendige kantoorsfeer helpt ook om er even tussenuit te gaan of wat stress te verlichten.

Producties voor jou

Iedere productie wordt natuurlijk gemaakt met het doel van de opdrachtgever in gedachten. Daarom werken we intensief samen tijdens het creatieve proces. Onze regisseurs, producers, schrijvers, editors en motion designers blinken uit op de gebieden van conceptontwikkeling, scriptschrijven, cameratechnieken en montage. Samen inspireren we elkaar en analyseren we de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Een goed voorbeeld is Developers.nl, waarmee we gezamenlijk met de opdrachtgever op een gestructureerde manier hebben gebrainstormd om hun detachering fun en gaaf te maken. Dat is in die video goed gelukt. Iedere opdracht is uniek en verdient een passende productie. Zo maken we al bijna 25 jaar het verschil.

Dus ben je op zoek naar een opvallend idee voor een filmproductie, een origineel promotieverhaal of een nieuwe marketingstrategie? Neem contact met ons op, het is onze passie!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Regisseur Edwin achter de cameraProducer Kate met de Koe van Silva