In Blog

Daar sta je dan als producer in een compleet nagebouwd Brabants dorp van 100 jaar geleden. Het toneel deze ochtend: een klaslokaal uit 1900. Buiten loopt een koe voorbij. Niet zomaar een koe, nee een koe die met zijden handschoentjes aangepakt wil worden.

Een dagje op de set

Silva is die bewuste dag op de set voor de opname van een 360 graden film. ‘Superleuk, het decor was het Boerenbondsmuseum in Gemert, een levend openluchtmuseum waar we geassisteerd werden door de vele enthousiaste vrijwilligers van het museum. We hadden alles tot in detail voorbereid en doorgesproken. Dit gaf me ruimte om ter plekke nog wat extra’s te regelen.’

Silva in voorbereiding op de productie met Kate

Grazende koe

Zo stond die ochtend, nietsvermoedend in het aangrenzende weiland, een koe heerlijk relaxt te grazen. Het lijkt Silva een perfecte toevoeging in de achtergrond. De rol van de koe? Even langs het historische klaslokaal voorbij lopen. Maar zoals zo vaak, kosten de kleinste details het meeste kruim…

Bij een 360 graden film zie je alles, zoals de lampen die gebruikt worden op de set. Het is dus belangrijk dat je deze strategisch plaatst en verplaatst. Een detail zoals een koe, moet om die reden goed begeleid worden tussen alle kabels en lampen door. Dan heb je handjes nodig om te helpen.

Silva instrueert de figuranten

Eenkennige koe

Silva: ’Volgens vrijwilliger Bert was de ‘vaste begeleider’ van deze koe ‘ginne mèns vur de film. Bert stelt voor de koe zelf te begeleiden. Maar uiteraard niet voordat de koe langzaam mocht wennen aan Bert, waarvoor een half uur samen rondjes lopen echt noodzakelijk was.’

Maar toch, ondanks de uiterst intensieve kennismaking en geruststelling van zijn ‘new best friend’ Bert, vond de koe het allemaal toch een beetje spannend. Om de koe aan te sporen de meters voor het raam vooruit in plaats van achteruit af te leggen, was een tweede persoon achter de koe nodig.

Silva: ‘Eén blik op de stagiaire Tara was genoeg om haar in vijf minuten in historisch tenue te hijsen. Na de duidelijke instructie van Bert ‘witte wa 3 tot 4 meter is? Zover bledde dus achter dees koe,’ en inmiddels enkele uurtjes later werd de wandeling van enkele luttele meters ingezet. Hèhè, de tred van deze viervoetige figurant stond op film.’

Edwin geeft uitleg over de 360-graden opnames

Inkijkje in hilarische situaties

Zoals je begrijpt is dit een mooie anekdote om je een inkijkje te geven in de ietwat hilarische gebeurtenissen die het team van Veldkamp Produkties meemaakt op de set. Natuurlijk is dit wat aangedikt en is de tijd die vrijwilligers aan de koe besteedden door het team van Veldkamp  Produkties gewoon gebruikt om een andere scènes te filmen.

Wil je deze koe, Bert en stagiaire Tara zelf bewonderen? Dat kan als je in deze 360 film van Reijn precies op het juiste moment (1 min 26) uit het raam kijkt… Ach ja, it’s all about the details.

https://www.reijnprofessionals.nl/maakkennis/

Koe zonder naam

Ps; Silva heeft tot haar grote spijt geen naam van haar ‘historische’ koe. Dus als jij haar kan helpen aan de echte naam van deze Gemertste viervoeter óf een leuke naam voor dit koebeest kunt verzinnen, laat dan gerust een reactie hieronder achter.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Foto tijdens een creatieve sessieHet team tijdens Sloep Kroepoek