In Blog

Ken je het gevoel van heerlijk neerploffen op de bank na een dag hard werken? En dan begint het: ‘Wat gaan we kijken?’. In navolging op onze ‘twaalf Netflix aanraders voor een avondje ‘binge-watchen’’ delen we nu zonder gene onze favo films met je. Schoenen uit, chips op schoot en genieten maar!

Poster Amelie

Amelie

In dit ontroerend hedendaags sprookje ontdekt de jonge Parijse twintiger ‘Amelie’ dat ze het lot in eigen hand moet nemen wil ze het echte geluk vinden. Myrthe: ‘Het verhaal, het casting- en camera werk, de ‘grading’ en set dressing; alles is in één woord uitmuntend.’

Poster The Revenant

The Revenant

Of toch “There is something about Mary” “of into the Wild”? Onze Jeroen heeft moeite met kiezen en heeft per mood een favoriet. Voor een lach kiest hij zonder enige twijfel voor: ‘There is something about Mary’. Voor een traan ‘The Green Mile’ en voor spanning ‘The Revenant.’
‘Als ik er dan toch eentje moet kiezen dan wordt het  ‘The Revenant’. Mede door de briljante vertolking door Leonardo DiCaprio zit je van begin tot het einde op het puntje van je bank.’

Poster Inglorious bastards

Inglorious Basterds

Volgens stagiaire Tom een heerlijk overdreven, maar ongelooflijk spannende oorlogsfilm met goede casting en de gebruikelijke Quentin Tarantino-flair. Zoals hij zelf zegt: ‘Heerlijk!’

Poster Good Will Hunting

Good Will Hunting

Edwin: ‘Een echt goed geschreven acteursfilm over het leven. Licht filosofische onderwerpen in een zeer persoonlijke video. Een kleine film met grote impact op mij. Geen opsmug of grootse budgetten, maar een verhaal dicht bij de mens.’

Poster Pulp Fiction

Pulp Fiction

‘Dit is een film die ik echt al twaalf keer gezien heb en die nog niet verveelt’, aldus Hans. ‘Elke scene is briljant.’ Volgens Hans is deze film een prachtvoorbeeld dat niet iedere film een goed verhaal hoeft te hebben om te animeren. ‘In Pulp Fiction gebeurt nauwelijks iets, maar de intrigerende karakters en interessante gesprekken zitten zo goed in elkaar, dat het eigenlijk nooit verveelt. Bovendien is deze film briljant gemonteerd door Sally Menke – die alle films van Quentin Tarantino heeft gemonteerd tot ze helaas te jong overleed in 2010.’

Heb je deze film al eens gezien? Gewoon nog een keer kijken!

Poster the Lion King

Lion King

Producer Kate gaat voor ‘The Lion King’. ‘Als kind maakte dit verhaal al enorme indruk en alle ‘remakes’ die volgden zijn top. Ik kijk uit naar de nieuwste versie die dit jaar uitkomt. De trailer is in ieder geval veelbelovend.’

Poster Dances with Wolves

Dances with Wolves

Volgens Marianne is deze film over daadkracht, echte liefde en vriendschap een ‘mustsee’. Laat je net als Marianne meevoeren in dit prachtige verhaal met betoverende landschappen en mensen.

Poster The Intouchables

The Intouchables

Rick: ‘Die muziek… kippenvel’. Ik kan maar één ding zeggen: ‘gewoon kijken!’

Poster Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy heeft voor stagiaire Kimberly alles: humor, actie, een meeslepend verhaal en goede muziek. ‘Oké, heel eerlijk? Als ik een feel good film wil dan kies ik steevast de Holiday. Gewoon een heerlijke film waarin Cameron Diaz op haar best is – en Jude Law nog knap… ‘

Poster The impossible

The Impossible

Stagiaire Kim omschrijft deze film met slechts een woord ’kracht’. ‘Deze film laat me stilstaan bij de kracht van de natuur, van mensen, van familie en van liefde. Zo is de kracht van de zee idioot goed in beeld gebracht. Gecombineerd met de geloofwaardige emoties van de hoofdpersonen, zorgt deze film voor instant kippenvel.’

Poster Mucize

Mucize (Turkse film)

Dit is een film met een duidelijke boodschap. Dilay: ‘Dit is een film die je meegeeft dat je nooit mag opgeven en altijd in jezelf moet geloven. Dat je alles kan bereiken wat je maar wilt, zo lang je het echt wilt.’

Poster Titanic

Titanic

Last but not least: The Titanic.  Silva: ‘Ik was pas elf jaar oud toen ik deze film voor het eerst keek en het feit dat deze ramp echt gebeurd was, heeft veel indruk gemaakt. Inmiddels zijn mijn filmposters vergaan – evenals mijn crush op Leonardo DiCaprio – maar een cruise maken? No way.’

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit de testmonial video over Hein van Poppel in opdracht van DelaRegisseur Edwin achter de camera