In Blog

Recent bespraken we in een blog de testimonial video. In een testimonial video komen klanten of werknemers aan het woord en delen ze hun ervaring met je bedrijf, organisatie product of dienst. In deze blog bespreken we vier ideeën die jouw testimonial video tot een succes kunnen maken.

Geloofwaardigheid en objectiviteit

Objectiviteit is onmisbaar als het op testimonials aankomt. Een enkele kritische noot kan je geloofwaardigheid versterken. Je klanten en potentiële werknemers zitten niet te wachten op een verkooppraatje vol complimenten, maar zijn op zoek naar echte ervaringen van andere mensen die je product gebruiken.

De manier van interviewen is hierbij ook van invloed. In de testimonial video reageert een klant op vragen die gesteld worden. Dit kan op meerdere manieren. In de ‘scripted’ stijl werk je de antwoorden van te voren uit en houdt de geïnterviewde zich aan dit script. Je weet precies wat er gezegd gaat worden maar er bestaat kans dat het allemaal net te ‘gemaakt’ lijkt. Bij een organisch interview worden de vragen voorbereid, maar kan de klant volledig naar eigen inzicht antwoorden. Dit is veel authentieker, maar er bestaat een kans dat niet alles aan bod komt wat je graag wil vertellen in je testimonial. De middenweg, de ‘guided’ testimonial video, wordt het meest gebruikt. De vragen en antwoorden worden uitgewerkt, maar de klant heeft geen vaste tekst en kan nog steeds in zijn eigen woorden antwoorden. Geen van deze interviewstijlen is beter dan de andere, en welke je gebruikt is afhankelijk van wat je graag wil bereiken.

Storytelling

Een goed verhaal maakt een grote impact in marketing. We hebben het eerder gehad over de kracht van storytelling in een campagne. Ook in testimonial video’s behaald een persoonlijk verhaal het beste resultaat. De kijker heeft weinig aan vage begrippen zoals ‘goede service’ of ‘kwaliteit’. Een goed verhaal deelt concrete ervaringen en boeit de kijker. Iedere klant heeft zijn eigen verhaal en daar kun je op deze manier juist gebruik van maken. Zo kun je in verschillende video’s ook verschillende aspecten toelichten.

Een testimonial video mag best informeel en luchtig zijn of een beetje humor bevatten. Het moet vooral niet te stijf overkomen. Dit kan bereikt worden door voor het filmen een voorstelmoment in te plannen met de klant die zal worden geïnterviewd. Zo maak je kennis met de geïnterviewde en kom je te weten wat deze wil vertellen. De klant in de testimonial video voelt zich hierdoor meer op zijn gemak, wat een natuurlijkere houding als gevolg heeft.

Context in de testimonial

Wanneer je een testimonial video laat maken mogen de beelden ook aantrekkelijk zijn. Een mooie omgeving of interessante werkzaamheden die te maken hebben met het onderwerp maken de video minder statisch. Het effect wordt versterkt als je iemand bijvoorbeeld gebruik ziet maken van het product of de dienst terwijl je het interview hoort. Door eventueel ook jezelf of je bedrijf te tonen kan je de relatie tussen jou en je klant laten zien.

Feedback

Tenslotte is een testimonial video ook een betrouwbaar feedbackmechanisme. De klantenreviews bieden je ook inzicht in de bevindingen en ervaringen van je klanten, waardoor jij je product, dienst of bedrijf weer verder kunt ontwikkelen tot een betere versie van zichzelf.

Een video testimonial is de moderne versie van mond-op-mond reclame en is een effectief middel voor het ontwikkelen van een goede reputatie. Wil je een testimonial video laten maken en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Neem contact met ons op!

Een bonustips komt van onze cameraman en editor Rick, die je vertelt hoe je medewerkers zo natuurlijk mogelijk op video krijgt.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kantoorhond GuusPoster the Lion King