In Blog, Techniek

Hans is een heerlijk collega. Maar o wee als we een onderwerp aansnijden dat hem raakt, dan verschijnt hij zo – plop – op de voorgrond en praat hij honderduit. Soms… betrappen we hem dan op vaktermen die zelfs wij niet altijd begrijpen. Gelukkig heeft hij ons in eerdere blogs al verschillende termen uitgelegd zoals color grading en B-roll, maar natuurlijk zijn er nog genoeg andere termen. Hans bespreekt vandaag daarom de lower third?

Lower third is een veelgebruikt onderdeel in video’s. Dit is een grafische overlay voorzien van een titel en wordt geplaatst op het onderste (lower) gedeelte van het beeld. De lower third is puur en alleen om de kijker te informeren over de persoon die op beeld spreekt. Dus de naam van de spreker en dan eventueel nog extra informatie zoals functie, locatie, etc. In Nederland wordt het veelal een ‘titeltje’ genoemd, maar ik blijf vasthouden aan lower third. Uit respect voor het belang hiervan.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Edwin in gesprek met Swiss Sense figurantenStill uit een pre roll voor Roompot vakanties