In Blog

Waarschijnlijk ben je hem online zelf meer dan eens tegengekomen: de pre roll. Pre rolls zijn korte video’s die in slechts een paar seconden de aandacht van de kijker kunnen trekken en die regelmatig voorbij komen voorafgaand aan een andere video. Wanneer pre rolls doeltreffend worden ingezet kunnen ze een merk, product of dienst effectief overbrengen.

Wat is een pre roll precies?

Een pre roll is een korte online videoadvertentie van maximaal 30 seconden die wordt afgespeeld voorafgaand aan de video die de kijker eigenlijk wilde bekijken. Wanneer jij op een videoplatform een video opent, krijg je eerst één of enkele van deze video’s te zien voordat de daadwerkelijke video begint. Hoewel 30 seconden het maximum is voor zulke advertenties, is er veel variatie mogelijk in de lengte van een pre roll. Een productie van slechts een paar seconde kan dus ook.

Daarnaast verschilt de inzet van pre rolls video’s per platform. Zo bestaan er bijvoorbeeld pre rolls die kunnen worden overgeslagen en pre rolls die verplicht helemaal afgespeeld moeten worden door de kijker. Bovendien veranderd de markt snel. Op YouTube zijn de verplichte pre rolls inmiddels al geschrapt om bezoekers niet teveel te storen. Ook is de verwachting dat pre rolls alleen maar korter zullen gaan worden in de komende jaren. Bovendien biedt YouTube steeds meer andere videoadvertentie vormen aan.

Pre-roll voor Van Helden

Wat een pre roll je oplevert?

Hoewel het ontwijkgedrag van kijkers een obstakel kan vormen, zijn pre roll ads erg effectief. Doordat de video’s vaak maar erg kort zijn worden zulke video’s vaak niet als hinderlijk beschouwd. Ook zijn kijkers vaak juist betrokken aan begin van een video. Op die manier kan de adverteerder zijn boodschap effectief en in korte tijd overbrengen.

Aangezien de attentiespanne van kijkers voor advertenties vaak niet meer dan vijftien seconden is en doordat mensen al snel doorklikken zodra dat mogelijk is, kiezen we er dan ook vaak voor om de pre roll kort te houden terwijl we de boodschap toch zo effectief mogelijk over te brengen. Ook kan het verstandig zijn om de merknaam of het bedrijfslogo al in de eerste vijf seconden van de pre roll te tonen, zodat de kijker weet van wie de video afkomt.

Pre-roll in opdracht van Spotcap

Het grootste voordeel

In tegenstelling tot klassieke advertenties op televisie hebben pre rolls het voordeel dat ze zich kunnen richten op een heel specifieke doelgroep, door ze zo gericht mogelijk te targetten. Dit kan bijvoorbeeld op basis van locatie, taal, interesses of andere demografische en psychografische gegevens. Daarnaast kunnen pre rolls op bijvoorbeeld YouTube specifiek worden geplaatst bij specifieke video’s. Dit kunnen bijvoorbeeld video’s zijn die over een vergelijkbaar onderwerp gaan.

Daarnaast zijn pre rolls een goede manier om marketingcampagnes, zoals een multichannel campagne, verder uit te breiden. Door de inzet van pre rolls komt een kijker op meerdere momenten kort in aanraking met het campagnebeeld, waardoor de herkenbaarheid van het merk en de algehele campagne kan worden vergroot. Bovendien zijn pre rolls vaak effectief in de eerste fases van de customer life cycle.

Ben je benieuwd naar hoe een pre roll jouw video marketing campagne kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Pre-roll in opdracht van Roompot vakanties

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voorbeeld van de Lower Third in een van onze productiesTU-e milieuvervuiling