In Blog

Bedrijven schreeuwen – gelukkig – steeds minder van de daken hoe fantastisch goed zij zijn. Marketing draait steeds meer om community building, mensen fan laten worden van je merk. Niet direct op basis van je product, maar meer op de binnenkant van je organisatie. Wil je weten tot welke trend dit leidt?

Maatschappelijk onderwerp als basis

Mijn collega Hans schreef in een eerder blog dat het gevoel dat je wilt overbrengen op de kijker, je nieuwe communicatieboodschap is. Ook ik zie terug dat videoboodschappen van merken steeds meer gaan over een maatschappelijk standpunt, kwetsbaarheid en de durf om authentiek te zijn. Denk aan de laatste campagne van Wehkamp. Een radicaal nieuw reclameconcept dat werkt.

Wehkamp

Omdat ik het zelf niet beter kan verwoorden citeer ik Wehkamp: ‘We willen alle vrouwen van Nederland laten voelen dat ons merk naast hen staat, in iedere fase van hun leven. Vrouw worden is een transitie. Een weg die vol zit met fysieke en mentale transformaties. Borsten krijgen of je eerste baan, moeder worden, kanker krijgen, de menopauze; Wehkamp is er in al deze fases voor de vrouw.’

Uiteenlopende maatschappelijke thema’s vormen hier de basis voor de boodschap. Deze staat garant voor kippenvel en geeft je als vrouw het gevoel echt gehoord te worden. Geen tekst, maar muziek in combinatie met pakkende beelden zijn de onderdelen die deze video tot een hit maken.

Sprite voor haters

Een ander mooi voorbeeld vind ik de video van Sprite: ‘I love you hater’. Ook hier speelt een maatschappelijk onderwerp de hoofdrol, namelijk cyberpesten (online pesten) en is gebaseerd op echte opmerkingen van mensen aan elkaar.

TU-e Milieuvervuiling

Kortom, de overkoepelende trend die ik waarneem is, dat steeds meer bedrijven inspelen op een maatschappelijk standpunt, zonder ‘zielig’ te doen. We kopen minder op basis van een product – we geloven wel dat dit goed is – maar meer op het gevoel dat we met de aanschaf ervan de wereld een beetje mooier maken.

Still uit boeren hebben een oplossing

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Still uit een pre roll voor Roompot vakantiesHans aan het werk met de online montage