In Blog, Throwback Thursday

In onze Throwback Thursday blogs blikken we terug op oude foto’s uit ons archief die nog steeds indruk maken. Deze week toont Jeroen ons een foto van bijna zeven jaar geleden.

De museumfilm ‘Donker dat Toch Kleur is’ vertelt het verhaal over het ontstaan van het meesterwerk ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh in Nuenen (in opdracht van Tinker Imagineers voor het Museum Vincentre in Nuenen). Jeroen: ‘Deze film was niet alleen een feest om te maken, maar is destijds ook genomineerd voor een Gouden Camera op het Eindhovens Film Festival in de categorie art direction. Bovendien werd deze film geselecteerd als ‘Beste van Brabant’ op het Internationaal Film Festival in Breda en als beste opdrachtfilm van Nederland op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De opnamen vonden dichtbij huis plaats. In Nuenen werd gewerkt met een cast en crew uit heel Nederland, waaronder art director Tina de Frêtes. Het doel van deze video was om als kijker, de bezoeker van het Vincent van Gogh museum in Nuenen (Museum Vincentre), de wereld te laten beleven door de ogen van Vincent. Bovendien wordt deze productie nog steeds tijdens (inter)nationale presentaties van het museum gebruikt om dichter in de huid van deze wereldberoemde schilder te kruipen.

Benieuwd naar deze genomineerde video? Meer informatie vind je in ons portfolio.

Jeroen: ‘Naast dat deze foto iedere keer weer indruk maakt, legt het niet alleen een link naar het verleden, het verhaal van Vincent, maar ook naar het heden.’ We zijn momenteel druk bezig met een nieuw project: ‘Becoming Vincent.’ Dit is een vergelijkbare opdracht, die we wederom in opdracht van en in samenwerking met Tinker Imagineers uitvoeren. Deze week draaien we voor ‘Becoming Vincent’ vijf volle dagen en zijn we onder andere in het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam te vinden. Binnenkort meer over dit prachtige project!

Opnames Becoming Vincent
Opnames Becoming Vincent

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hans aan het werk met de online montageHans met de video montage van een animatie