In Video fact friday

‘Nu nog even een muziekje eronder’… dat hoor je niet bij ons op kantoor. Wij weten wel beter; muziek en audio nabewerking (soundeffects, mixage, mastering) bepalen voor 80% de beleving van een videoproductie. Hoe de film wordt ervaren, of hij beklijft en de mate van intensiteit. Maar ook de emotie die de productie oproept; blijdschap, urgentie, actie, suspence… Muziek is een essentieel onderdeel van de beleving; dat fix je niet ‘even’.

Uit onderzoek – én onze ruim 24 jaar ervaring – blijkt dat audio een onwijs grote rol speelt bij een positieve merkbeleving tijdens het bekijken van een video. Muziek is een trigger voor emotie. Dus het combineren van de juiste muziek met beeld en eventueel een voice-over zorgt voor een maximale beleving van de video én de boodschap.

‘We zijn een kippenvelfabriek zonder robotstraat.’

Voor audio neem je de tijd. Je selecteert een aantal tracks uit libraries die het verschil maken. Je voelt wat wel of niet werkt en monteert de audio op maat. Sound effects die gemixt en gemastert zijn op gevoel verrijken de audio. Hierdoor wordt élke seconde beeld optimaal bekrachtigd door het geluid. Als we ultiem kunnen uitpakken, dan laten we de muziek componeren. Dan volgt een productie met een handgemaakt maatpak van muziek. Geloof ons, dat voel je in al je vezels.

Kippenvel!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hans met de video montage van een animatieMyrthe aan het werk aan haar bureau