In Blog

In onze Throwback Thursday blogs blikken we terug op oude foto’s uit ons archief die nog steeds indruk maken. Deze week toont Marianne ons een foto van de SintLucas Bliksemstage van 2017 en eentje van dit jaar. Ieder jaar is de bliksemstage bij Veldkamp Produkties weer een indrukwekkende (en soms lachwekkende) gebeurtenis van stagiaires voor studenten – waar de prik vanaf spat!

Vorig jaar moesten ze een storyboard maken en dit jaar een commercial bedenken en vormgeven met in de hoofdrol; frisdrank. De studenten van het SintLucas worden ieder jaar geprikkeld om hun creatieve brein aan te sporen. ‘Op de lauweren zitten doen ze maar thuis,’ aldus Marianne. ‘Wij willen studenten vooral laten zien wat ons vak inhoudt en hoe je daar je creatieve geest in kwijt kunt. Bovendien is het een mooi project voor onze stagiaires, die deze studenten begeleiden. De jeugd is de toekomst dus hopelijk prikkelen we deze frisse geesten voor het videovak.’

We kijken naar buiten waar een groepje studenten bezig is met het maken van de opdracht, het filmen van een commercial, en we lopen naar buiten om de scene gade te slaan. We zijn nog net getuige dat één van de studenten, meisje – roze haren -, haar frisdrank enkele meters ver uit proest. Uit de lachstuip die daarop volgt lijkt ze met moeite te kunnen ontsnappen. De eerste woorden die ze produceert zijn; “Staat het erop?”

Begeleider van dit groepje, Michel – momenteel stagiaire bij Veldkamp Produkties en zelf student aan het SintLucas – zegt lachend; ‘Tja op de vroege ochtend cola drinken is ook niet voor iedereen weggelegd.’ Als we hem vragen wat hij zo leuk vindt aan het begeleiden van deze bliksemstage zegt hij: ‘Zelf was ik net zo oud toen ik interesse begon te krijgen voor het videovak. Ik hoop dat we met de opdracht van vandaag, het maken van een commercial, studenten prikkelen om voor dit mooie vak te gaan. Talent is in dit creatieve vakgebied altijd gewenst, video heeft de toekomst nietwaar?’

De drie jonge meiden, Willemijn, Jelke en Milou zijn inmiddels van hun lachkick bekomen als we ze vragen naar hun ervaring van de ochtend. Soort van door elkaar heen vertellen ze dat ze de vrijheid van het zelf maken zo gaaf vinden aan deze stage. Deze dames houden allemaal van beeld want, daar kun je zowel woorden als gevoel in kwijt. Ook vinden ze het super een keer in dit pand te zijn geweest. ‘Op deze locatie wil ik later wel werken,’ roepen ze in koor.

Nou dames, jullie zijn later welkom – al wachten we wel eerst even de kwaliteit van de commercials af! 🙂

Bliksemstage 2019

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rick maakt opnames tijdens een opnamedagTake-away Salon Alpin