In Blog
Peter R de Vries

Onze cameraman Rick legt hier VJ Veronica van Hoogdalem en Peter R. de Vries, misdaadverslaggever vast als ambassadeurs voor Meet Kate Foundation.

‘Waarom zou je nou eigenlijk nog doneren voor Afrika?’ zo trapt Peter R. De Vries de commercial af. Presentatrice Veronica van Hoogdalem vervolgt: ‘Dacht je nou echt dat het geld allemaal goed terecht komt?’ Wat je daarna ziet is een goudeerlijke, originele video van de Stichting Meet Kate. Een mooie opdracht die begon met een tweet van Peter R. De Vries.

In 2012, de tijd dat Twitter nog ‘hot’ was, viel mijn oog op een tweet van Peter R. De Vries. Hierin zocht Peter naar partijen die invulling konden geven aan een TV-commercial voor ‘Meet Kate’; de foundation van zijn dochter Kelly. Mijn reactie op zijn tweet maakte indruk en we maakten kennis.

Verfrissende boodschap

Kelly als oprichtster en Peter en Veronica als ambassadeurs hadden vertrouwen in onze aanpak en we gingen aan de slag. Wat de doorslag gaf dat wij als Eindhovense club aan de slag mochten? Peter en Kelly zagen het als toegevoegde waarde dat wij de kunst beheersten om niet alleen een doeltreffende video te maken, maar ook te bedenken. Vanuit een marketingoogpunt meewerken aan een indrukwekkend concept van de video, daar is waar wij ons destijds en nog steeds op onderscheiden.

We maakten kennis met Kelly, Peter, Veronica en alle andere mensen die bij de stichting betrokken waren. Na een brainstorm volgde ons voorstel voor het concept. Dit concept vormde de basis van de twee commercials die hun doel overtroffen hebben.

Waarom terugblikken

De reden dat ik graag op dit project terugkijk? Vooral de aanpak van Meet Kate vond ik verfrissend. De houding ‘Als je niet wilt doneren, dan doe je het toch lekker niet’, vormde de basis van een doeltreffende aanpak. Meet Kate wilde verschil maken door rechtstreeks het geld bij de juiste doelgroep te krijgen. Het was geen smeekbede, het was een oproep voor een bewuste keuze. Ik vond het gaaf dat ze zichzelf op die manier durfden te profileren.

Het is geweldig dat deze stichting, na tien jaar, is gestopt omdat alle doelen verwezenlijkt zijn. Door het succes is Meet Kate in Ghana niet meer nodig. Hoe gaaf is het dat wij daar een mooi steentje aan  hebben mogen bijdragen in de vorm van twee indrukwekkende en doeltreffende Tv-commercials? Ben je benieuwd geworden naar deze video’s? Je bekijkt ze hier:

Over Meet Kate

Meet Kate was een Nederlands-Ghanese stichting met onderwijs als belangrijkste focuspunt. In tien jaar bouwde de stichting onder andere een kinderhuis voor tijdelijke opvang, een kinderdagverblijf en een basisschool. Naast onderwijs richt de stichting zich op positieve beeldvorming van Ghana. De Stichting onderscheidde zichzelf met een verfrissende boodschap en het beeld van een positief ondernemend Ghana. De naam van de stichting was dan ook gebaseerd op een vrolijk positief Ghanees meisje: Kate.”

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Storyboard, styleframes, animatronicOnze kernwaarden cijfers