In Blog, VP Nieuws

Nog niet eerder in ons bijna 25-jarig bestaan hebben wij een serieus klantenonderzoek uitgevoerd. Ik was namelijk altijd een beetje sceptisch. Tot eind vorig jaar! Toen beseften we ons dat we een onderzoek ook konden inrichten met onze missie en kernwaarden als uitgangspunt en hoe opdrachtgevers deze beleven. Ook zo benieuwd waarom wij stil zijn van de uitkomsten?

Waarom nog niet eerder?

Je vraagt je vast af waarom we in al die jaren nog niet eerder op onderzoek zijn uitgegaan? Nou dat kwam vooral door mij en wat ik geleerd heb, namelijk: als klanten nog klanten zijn, dan zijn ze tevreden. Ga je op zoek naar die tevredenheid, dan vraag je in mijn ogen naar de bekende weg. Op de uitkomsten kun je dan quasi verbaasd en trots zijn. Voegt dat echt waarde toe?

Nee, dan is het interessanter om een ‘geen-klanten-meer-onderzoek’ te doen. Dan weet je namelijk wat er schort en waarom klanten vertrekken. Nu gebeurt dat laatste gelukkig nauwelijks. Komt dat toch eens voor, dan hebben we aardig in de smiezen wat er aan de hand is. Maar… wat als we onze opdrachtgevers eens vragen om ons te kwalificeren op onze missie en kernwaarden?

Cijfers Indrukwekkend en doeltreffend

Missie en kernwaarden

Sinds 2017 hebben we als team gezamenlijk onze missie en kernwaarden bepaald. Dagelijks voeren we ons werk, met deze missie en kernwaarden als ons kompas, uit. Onze missie is: het maken van indrukwekkende en doeltreffende video’s. Onze kernwaarden zijn:

 • Kwaliteit / Quality
 • Creatief / Creative
 • Verantwoordelijkheid / Responsibility
 • Waarde Toevoegen / Add Value
 • Uitdaging / Challenge
 • Plezier / Fun

Onze kernwaarden bepalen ons onderscheidend vermogen als opdrachtfilm-makers en dus ons succes. We zijn zelfs zo van onze kernwaarden overtuigd dat we er door kunstenaar en ontwerper Hans Kuijten een prachtig schilderij van hebben laten maken. Dit kunstwerk heeft een prominente plek op ons kantoor. Op die manier worden we dagelijks aan onze kernwaarden herinnerd. We spreken elkaar erop aan én we laten iedereen zien waar we voor staan.

Onze kernwaarden cijfers

Het onderzoek

Eind vorig jaar hebben we al onze opdrachtgevers, waarvoor wij het afgelopen anderhalf jaar (vanaf juni 2018 t/m december 2019) een videoproductie hebben geproduceerd (zo’n 350), gevraagd om ons te kwantificeren op onderstaande aspecten.

Aspecten onderzoek

 • Hoe indrukwekkend beoordeelt de opdrachtgever de productie.
 • Mate van doeltreffendheid van de video.
 • Beleving onze 6 kernwaarden.
 • Tevredenheid van verschillende fases van het productieproces.
 • Mate waarin de opdrachtgever ons zou aanbevelen aan andere opdrachtgevers.

De enquête kon anoniem worden ingevuld. Indien gewenst kon men een (anonieme) reactie of boodschap achterlaten.

Resultaten

Maar liefst meer dan 50(!) opdrachtgevers hebben de enquête volledig ingevuld. Het resultaat is verbluffend! Met een Net Promoter Score (hoe waarschijnlijk het is dat opdrachtgevers ons aanbevelen) van 8,6.

NPS Score

De overige resultaten van het onderzoek

 • De video was indrukwekkend: 8,1
 • De video was doeltreffend: 8,2
 • Algehele kwaliteit van de videoproductie: 8,5 (Quality)
 • Veldkamp Produkties neemt haar verantwoordelijkheid: 8,5 (Responsibility)
 • Veldkamp Produkties is creatief: 8,1 (Creative)
 • Veldkamp Produkties voegt waarde toe aan de organisatiedoelstellingen: 8,2 (Add Value)
 • Veldkamp Produkties is betrokken bij de organisatiedoelstellingen: 8,2
 • Met Veldkamp Produkties is het leuk samenwerken: 8,9 (Fun)

Zo blij!

Met name dat laatste cijfer maakt ons ontzettend blij. Natuurlijk is de kwaliteit van ons eindproduct van belang, alleen wil je iedere dag thuiskomen met een gevoel dat je fijn hebt samengewerkt. Niet alleen met je team, maar vooral ook met je opdrachtgever. Het is gaaf dat de opdrachtgever onze samenwerking als enorm leuk en prettig ervaart. Van die waardering worden wij echt even stil…

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Peter R de VriesDe impact van bitrate op de kwaliteit van je video voorbeeld 1 door Veldkamp Producties