In Blog

De zorg is op dit moment de grootste zorg van Nederland. Kunnen onze ziekenhuizen en IC’s de stroom van corona patiënten aan? Tussen deze corona patiënten bevinden zich ook hoogzwangere vrouwen. Alle verloskundige teams in ziekenhuizen maken zich zorgen over hoe te handelen bij zwangere vrouwen besmet met COVID-19. Wat als er een acute situatie is en je moet als verloskundige teams beschermende kleding aan? En hoe handel je als de zwangere door COVID-19 in ademnood komt?

Medsim is een onafhankelijk internationaal research- en trainingsinstituut voor de medische zorg in Eindhoven. Geïnitieerd door het Máxima Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven. Zij beschikken over de kennis hoe verloskundige teams in ziekenhuizen dienen te handelen bij zwangere vrouwen besmet met COVID-19. Gezien de crisissituatie hebben zij besloten deze kennis zo spoedig mogelijk openbaar beschikbaar te stellen aan alle geïnteresseerde zorgprofessionals die nu dagelijks met deze situatie te maken krijgen. Via de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen (NVOG; Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) worden zoveel mogelijk verloskundige teams geïnformeerd.

Medsim heeft opdrachtfilm- en videoproducent Veldkamp Produkties uit Eindhoven bereid gevonden de video kosteloos te produceren. Het idee voor de film ontstond bij Medsim op vrijdagavond 20 maart. Vorig weekend werden de protocollen tot een script geschreven. Afgelopen maandag vonden de opnamen plaats in het medisch trainingscentrum van Medsim. Dinsdag en woensdag de montage van de film en na een medische controle van de intensivist van het Máxima MC wordt de film vandaag aangeboden aan het NVOG en openbaar beschikbaar gesteld via YouTube. De film betreft een, speciaal voor alle zorgprofessionals werkzaam in de geboortezorg ontwikkelde, informatieve film waarin, door middel van een simulatie oefening, te zien is hoe je als zorgprofessional handelt volgens de landelijke richtlijnen met een hoogzwangere vrouw die besmet is met COVID-19 en in ademnood komt.

Medsim

Op deze manier proberen het Máxima MC, TU/e, Medsim en Veldkamp Produkties, door het beschikbaar stellen van kennis en kunde, zoveel mogelijk aanstaande moeders, baby’s en verloskundige teams te beschermen tegen het coronavirus en de verspreiding daarvan.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sofie van Nistelrooij