In Blog

Mijn naam is Sofie van Nistelrooij. Ik ben 22 jaar en ik studeer International Event, Music & Entertainment studies, een communicatieopleiding aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik zit in het tweede leerjaar en loop daarom nu een productie stage bij Veldkamp Produkties. Mijn opleiding is zoals je leest erg breed dus ik kan nog alle kanten op. Mijn eigen interesses liggen het meest bij de film en televisie-industrie. In deze branche wil ik dan ook graag van verschillende kanten wat proeven.

Challenge-based Learning

Op de school waar ik les krijg werken wij met de ‘Challenge-based Learning’ methode. Deze methode draait om jouw eigen leerweg. Je zet je in voor wat jij graag wil leren. Je vormt met je hele klas een ‘company’ en in kleinere groepjes werk je aan vraagstukken van opdrachtgevers. Je komt met je ‘company’ en coach veel samen voor dialogen, voortgangsvergaderingen en weekstarts. Natuurlijk was deze nieuwe manier van scholing, waarbij je dus geen punten meer haalt door het maken van tentamens, even wennen.

Tot vervelens toe praat je met je company over de voortgang van de opdrachten en geef je elkaar constant feedback. Ik ben er achter gekomen dat deze vergaderingen toch erg veel nut hebben. Tijdens mijn eerste stagedag bij Veldkamp Produkties kwam ik meteen in aanraking met een ‘dagstart.’ Je bespreekt daarin wat er gister goed ging en wat er vandaag nog te doen staat. Zo’n ‘dagstart’ is dus een van de overeenkomsten vanuit school die ik bij Veldkamp Produkties terugzie. Zo zie je maar weer dat alles wat je op school leert ook echt terugkomt in de praktijk! Die terugkoppeling vind ik leuk om te zien.

Sofie tijdens een draaidag voor Star

Opdrachtgevers in de praktijk

Op school werkten wij al met echte opdrachtgevers. Maar natuurlijk weten zij dat wij nog leerlingen zijn die professionals willen worden. Binnen een bedrijf als Veldkamp Produkties wordt gewerkt met klanten die hen betalen om een opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Fouten die binnen een bedrijf worden gemaakt hebben grotere consequenties dan op school, daarom moet je extra alert zijn. Fouten kun je je jezelf eigenlijk niet permitteren. Dat is de instelling die je op school misschien wat minder hanteert. Deze instelling zou je altijd moeten hebben. Dus dat wil ik na mijn stage dan ook zeker gaan doorvoeren.

Natuurlijk was het kantoorleven van 9 tot half 6 ook wel even wennen. Ik moet zeggen dat de dagen toch voorbij vliegen. Er is veel afwisseling door onder andere de draaidagen. Elke dag ziet er weer anders uit. Ik denk dat ik wel kan wennen aan het kantoorleven. Zeker als mijn werkomgeving dezelfde sfeer zal hebben als bij Veldkamp Produkties. Het kantoor is open en geeft een relaxte en prettig sfeer af. Ik voel mij op mijn plek en er is een fijne samenwerking tussen de mensen binnen Veldkamp Produkties. Ik ben blij en heel trots dat ik daar een onderdeel van mag zijn tijdens mijn stage!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MedsimInstructie animatie laten maken