In Blog

Bij Veldkamp Produkties hebben we het geluk om samen te mogen werken met vele leuke opdrachtgevers. Habufa Meubelen is er daar één van. Het afgelopen jaar hebben we met hen een unieke samenwerking opgebouwd, en daar zijn we best trots op. Kate vertelt wat er zo uniek en fijn is aan deze samenwerking en waarom deze voor beide partijen zo goed werkt.

Habufa meubelen in Hapert is een meubelfabrikant met drie sterke internationale meubelconcepten: Henders & Hazel, XOOON en Happy@Home. Bovendien hebben ze een eigen lijn decoratieartikelen onder het merk COCO Maison. “Het is voor Habufa Meubelen heel interessant om video content te creëren om de verschillende doelgroepen aan zich te kunnen binden”, vertelt Kate. Zo richt het jonge merk XOOON zich meer op jongvolwassenen die graag zelf de stylist zijn van hun woning, waar Henders & Hazel zich juist focust op een doelgroep die kiest voor totaalconcepten.

Habufa kiest heel bewust voor ons om deze producties uit te laten voeren, omdat wij het specialisme in huis hebben.

Partnership met wederzijds vertrouwen

In mei 2019 begon onze samenwerking die sindsdien is uitgegroeid tot een partnership met wederzijds vertrouwen, super fijn dus! Hoe dat precies werkt? Ten eerste is de samenwerking gebaseerd op goede basisafspraken én de wil vanuit beide partijen om voor een langere periode hecht samen te werken aan de lange termijn organisatiedoelstellingen van Habufa.

“In praktijk werkt het vaak zo dat vanuit Habufa Meubelen wordt aangegeven dat voor een bepaalde productlijn high-end video content gewenst is. Samen kijken we naar hoe we dit, binnen het thema van de productlijn, kunnen invullen”, legt Kate uit. “Zij kiezen er heel bewust voor om deze producties uit te laten voeren door ons, omdat wij het specialisme in huis hebben om indrukwekkende én doeltreffende, hoogwaardige video content te maken. Samen gaan we naar de tekentafel in voorbereiding op nieuwe producties en dan gaan wij aan de slag.” Wat het unieke is aan deze samenwerking, is dat Habufa Meubelen na oplevering van de producties, ook de open videobestanden ontvangt. Zij hebben namelijk zelf een dtp-er en video editor in huis die vervolgens met deze bestanden aan de slag gaat om zelf korte videosnacks of billboards te ontwikkelen voor social media of televisie.

Billboard video voor Henders & Hazel

Uniek, maar veelbelovend

“Dit is zeker niet iets wat we standaard met opdrachtgevers doen. Het auteursrecht en intellectueel eigendom van ons werk ligt vanuit wetgeving bij ons en is een groot goed om te beschermen, maar als de basisafspraken vooraf met elkaar goed zijn overeengekomen en er is sprake van een hecht partnerschap met wederzijds waardering en vertrouwen, dan kan dat” aldus Kate. “Natuurlijk helpen we wanneer dat nodig is, maar zij kunnen zeker ook zelf aan de slag met de bestanden, als ze daar de kennis van in huis hebben”. Dat is echt iets wat deze samenwerking siert en uniek maakt. Het is niet zo dat wij de rol van uitvoerder innemen en zij de rol van opdrachtgever, we werken écht samen.

We zien steeds meer dat opdrachtgevers zelf ook een cameraman/editor in huis hebben, maar naar ons toekomen voor hoogwaardige video content.

We zien steeds meer dat opdrachtgevers zelf ook een cameraman/editor in huis hebben, maar naar ons toe komen voor de hoogwaardige video content. Deze constructie werkt voor beide partijen heel fijn en productief. Een ander voordeel van zo’n samenwerking is dat wij het bedrijf steeds beter leren kennen, zo schakel je erg snel en begrijp je elkaar steeds beter, wat zorgt voor een meer productievere en efficiëntere samenwerking en meer hoogwaardige resultaten.”

Samenwerking met Habufa Meubelen opnames

Een echte win-win situatie

Bij een dergelijke partnership is vertrouwen heel belangrijk. Wanneer dit goed zit kun je samen gaan voor het allerbeste resultaat. Je hebt namelijk hetzelfde doel, iedere keer weer. Bovendien leer je met iedere productie elkaar – en de doelgroep – beter kennen. Een echte win-winsituatie dus!

Benieuwd naar een aantal producties die we voor Habufa Meubelen hebben geproduceerd? Bekijk ze dan hier en hier in ons portfolio!

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reza HerdiansyahKarikatuur Silva