In Blog

Het nieuwe normaal, de 1,5 meter samenleving of de post-corona samenleving: allemaal benamingen voor een veranderende maatschappij. Uitdrukkingen die erop duiden dat het leven wezenlijk anders zal worden als vóór de uitbraak van het coronavirus. En dat nemen wij aan. Vooral ook om binnen dat nieuwe normaal met onze opdrachtgevers zo spoedig mogelijk aan het werk te kunnen. Hier lees je hoe wij dat aanpakken.

Veldkamp Produkties Corona Protocol

Om ook in de 1,5 meter samenleving hoogwaardige film- en videoproducties te kunnen maken hebben wij, met de RIVM-normen in de hand, zeer kritisch naar ons dagelijks werk gekeken. Op basis hiervan hebben we een gedetailleerd ‘Veldkamp Produkties Corona Protocol’ opgesteld, waarmee wij zo spoedig mogelijk ‘corona-proof’ ons werk kunnen doen. Gelukkig hebben we tijdens de intelligente lock-down voldoende ervaring opgedaan. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een aantal kleine en wat grotere opnamen. De ervaringen die we daarbij hebben opgedaan liggen aan de basis van dit protocol.

De meest opvallende elementen

Het begint natuurlijk al bij het concept van de videoproductie. Uiteraard blijven wij trouw aan onze missie; het maken van indrukwekkende en doeltreffende films en videoproducties, maar voorlopig is het niet handig om in een concept uit te gaan van een mensenmassa. Dus, zonder concessies te doen aan de doelstelling van de film en videoproducties, zoeken we in het concept naar alternatieven om te voorkomen dat we veel mensen op één locatie nodig hebben.

Digitale locatiebezoeken en casting trajecten

We gaan zo veel mogelijk gebruik maken van digitale locatiebezoeken. Veel locaties zijn vastgelegd door Google. Bereikbaarheid en afstanden zijn bijvoorbeeld makkelijk in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. En we begeleiden opdrachtgevers of locatiehouders op afstand in het maken van beeldopnamen van locaties. De cast kan voorlopig bestaan uit gezinnen of stellen die samenwonen. De styling van de cast, modellen of figuratie zal ook zoveel mogelijk digitaal en via video worden opgepakt.

Opnameset

De opbouw en afbraak van een opname set zal wat langer duren; we kunnen immers niet snel met vier man de materialen uit- en inladen. De opnamelocaties dienen ruim genoeg te zijn om iedereen met een cruciale rol tijdens een opname op 1,5 meter van elkaar te laten werken. Dit betekent sowieso meerdere en verschillende afkijkmonitoren voor de regisseur en opdrachtgever. Ook kunnen we voorlopig geen gebruik maken van dasspeld microfoons en gaan we de audio meer ‘hengelen’.

Social Distance Manager

Ook hebben we besloten voorlopig een Social Distance Manager op de set aan te stellen: één persoon die vanuit ons team op de set aanwezig is met als enige rol; het in de gaten houden van de 1,5 meter regel. Hij of zij spreekt iedereen die in elkaars ‘1,5 meterzone’ dreigt te komen tijdig aan. We hopen dat de 1,5 meter afstand steeds ‘normaler’ gaat worden, waardoor deze functie op termijn niet meer noodzakelijk is.

Corona-kistje

Uiteraard zorgen we dat altijd, naast onze gebruikelijke EHBO-koffer, ook een ‘corona-kistje’ met hygiëneproducten aanwezig is op een set. Deze kit bevat onder andere schoonmaakdoekjes, doos met handschoentjes, desinfecteergel etc… Ook lassen we ieder uur een moment in om de handen te wassen.

Samenwerken op gepaste afstand

Samenwerken aan film- en videoproducties in de 1,5 meter samenleving

Deze, en meerdere maatregelen hebben we vastgelegd in ons Veldkamp Produkties Corona Protocol. Door volgens dit protocol te werken bieden we onze crew, onze opdrachtgevers én alle medewerkers van de opdrachtgever die op een set van ons aanwezig zijn, de veiligheid volgens de RIVM-richtlijnen. Zo kunnen we samen blijven werken aan indrukwekkende en doeltreffende film- en videoproducties, ook in een 1,5 meter samenleving.

Wij zijn er klaar voor! Jij ook?

Geïnteresseerd in het laten maken van een videoproductie
in de 1,5 meter samenleving? Neem direct contact met ons op.

Door de aanhoudende corona crisis zijn wij genoodzaakt onze uitvoerende productie-activiteiten te stoppen. Veldkamp Produkties transformeert naar Veldkamp Stories. Een adviesbureau dat betekenisvolle organisatiestrategieën transformeert naar indrukwekkende en effectieve verhalen.
Want; échte verandering begint met een goed verhaal!
Bezoek hier de website van Veldkamp Stories.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NYF Winnaar